4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Cabin Fever
Højtråbende unge tager ud i et øde beliggende sommerhus, hvor de passes op af en slimopkastende fremmed mand.
KLICHÉBLÆVRET
En bilfuld kissemissende, øldrikkende og højtråbende unge amerikanere er på vej ud på bøhlandet, hvor de skal tilbringe en weekend i et øde beliggende sommerhus.

Der snaves og ølbøvses og skændes hele vejen gennem landskabet, og da først de når huset, fortsætter intrigerne - ikke mindst de seksuelle - mellem babes og skovmandsskjorteklædte virile fyre.

Rædselskabinet
Midt i denne "civiliserede idyl" banker det pludselig på døren, og en tydeligvis dødeligt virusinficeret, opsvulmet, hostende, harkende, rallende og øjenrullende, usoigneret, bebumset og på alle måder klam fyr beder om hjæææælp - han er på gravens rand.

Grebet af panik nægter ungdommen at hjælpe dette slimopkastende gespenst - og hvad skal de nu gøre, fanget i ødemarken langt fra civilisationen og gyseligt grebet af panik ved tanken om, at virusen kan smitte..

"Cabin Fever" er et udsøgt arketypisk eksempel på ambitionsdescinficeret fortællelyst, hvor den eneste flig af en art kunstnerisk begavelse ligger i filmens første tre uafklarede og etablerende minutter.

Urinstinkter!
Filmen baserer sig helt og aldeles på urinstinktive forsvarsmekanismer, frygt og rædsel, forskansning og isolation. Film med disse temaer som bærende fundament kan sagtens være stærke, ubehagelige og medrivende film, da de i effektiv iscenesættelse kan røre ved nogle centrale nerver i os alle.

Men i Eli Roths pænt sagt platte optik udgør bærestenene i bedste fald en anledning til at vende øjnene mod himlen. Det er forbløffende fortænkt, kommercielt mainstream, klichéblævret og er i det rette segment (af små sodavandsdrikkende teenagepiger) muligvis "nasty". Men skåret ind til benet et stort ovalt 0.
Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Cabin Fever

Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7
Fakta om filmen
2002, USA, Gyser, 93 min
Dansk titel: Cabin Fever
Instr: Eli Roth Prod: Evan Astrowsky, Sam Froelich, Lauren Moews, Eli Roth  Manus: Eli Roth, Randy Pearlstein  Foto: Scott Kevan  Klip: Ryan Folsey  Mus: Angelo Badalamenti, Nathan Barr  
Medvirkende:
Rider Strong (Paul)
Jordan Ladd (Karen)
James DeBello (Bert)
Cerina Vincent (Marcy)
Joey Kern (Jeff)
Arie Verveen (Henry (The Hermit))
Robert Harris (Old Man Cadwell)
Eli Roth (Justin)
Shiloh Strong (Riders bror)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.