3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Hostage
En tidligere hemmelig agent og problemknuser i komplicerede affærer er nu blevet menig politimand men må tilbage i forhandlerrollen i en personlig gidselsag.
DRENGERØVSDRAMATIK
Rigtige drengerøve vil finde en springende kilde af inspiration og neglebidende effektiv underholdning i denne hyperventilerende actionfilm, der finder Bruce Willis i hovedrollen som den hårdt prøvede betjent Jeff Talley.

Fra ende til anden spækket med actiongenrens lettest fordøjelige klichéer, er "Hostage" en både uopfindsom og fladpandet oplevelse, der dog overordnet betragtet vinder en smule respekt i kraft af sin kompromisløst arketypiske karaktertegning og atmosfæremættede stemningstæppe.

Post-traumatisk kedsommeligt
Skønt disse ovennævnte "kvaliteter" er pakket i tykke lag af gennemsigtigt talentsvag instruktion, skaber filmen alligevel en art illusion omkring Bruce Willis post-traumatisk kedsommelige hverdag, der pludselig bliver lidt for spændende.

Bedst som han havde lagt grumme bagmænd, bang-bang og blodsprøjt på hylden, finder han både sin egen lasede og en rigmands-ditto-familie som gidsler i en mindre ring af nye grumme bagmænd, der kun tænker med pengepungen.

Det er på tide, at Jeff atter kridter skoene, så han har en chance for at redde sin egen lille verden og måske i tilgift uskyldige moderløse børn og deres pengestærke far.

Stemningstæppe
Ovennævnte stemningstæppe folder sig primært ud omkring genrestereotyper som tåge, regntunghed, aften og nat. Men det er gjort godt, og dette mærker man specielt i filmens første halvdel.

Bruce Willis er i sin karakter begrænset til kontrolleret politimand. De rappe replikker er skåret væk. Til at starte med har han oven i købet både skæg og hår - dette stil- og paradigmeskift nulstilles dog hurtigt gennem et hurtigt klip i tid og en effektiv barbering.

Filmen udvikler sig mere og mere ekstremt, voldeligt og mister langsomt men effektivt sin troværdighed, der i begyndelsen klyngede sig til nogle få formmæssige kvaliteter men som med udkrængningen mod det vulgært-platte ikke er meget mere værd end et stort skyl på wc.
Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Hostage

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
2005, USA, Action, 113 min
Dansk titel: Hostage
Instr: Florent Emilio Siri Prod: Mark Gordon, Arnold Rifkin, Bruce Willis, Bob Yari  Manus: Doug Richardson  Baseret på: roman af Robert Crais  Foto: Giovanni Fiore Coltellacci  Klip: Richard Byard, Olivier Gajan  Mus: Alexandre Desplat  
Medvirkende:
Bruce Willis (Jeff Talley)
Kevin Pollak (Walter Smith)
Jimmy Bennett (Tommy Smith)
Michelle Horn (Jennifer Smith)
Ben Foster (Mars Krupcheck)
Jonathan Tucker (Dennis Kelly)
Marshall Allman (Kevin Kelly)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.