3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Everybody Wins
En privatdetektiv forelsker sig i sin klient, der har en svær sag til ham.
FORVIRRET DRAMATIK
I denne meget konfuse og rodede film er det ikke, som titlen antyder, alle der vinder. Det er faktisk kun Nick Nolte, der trækker det lange strå. Han er nemlig filmens største lyspunkt.

Ujævnt & overfladisk
Omstændighederne er ringe nok til at få en ellers ganske habil skuespiller som Debra Winger til at spille ujævnt og overfladisk. Skylden må placeres hos manuskriptforfatter Arthur Miller.

Mystik & vanvid
Han forsøger at proppe alle kriminal-thrillergenrens spændingsmomenter sammen med et element af mystik og vanvid. Det lykkes ikke.

Nick Nolte spiller en privat efterforsker, som fanges ind af den tiltalende Debra Winger. Hun har nemlig en stor sorg, som han muligvis kan hjælpe hende over. I fængslet sidder en ung mand, som ifølge Winger er uskyldig.

Lyssky omstændigheder
Hun kender til omstændighederne i sagen - kender oven i købet morderen. Besat af den finurlige kvinde kaster Nolte sig ind i sagen og afdækker talrige meget mystiske og lyssky omstændigheder.

Forholdet mellem de to udvikler sig i stormende hast. Lidenskabeligt men svært, fordi Winger har en særdeles indviklet psyke. Dette forhold skildres sådan nogenlunde fint.

Udover Nick Nolte skimtes af og til en glimrende Will Patton som et af Wingers psykopatiske bekendtskaber, og som rutineret dommer ses Jack Warden.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Everybody Wins

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1990, USA, Krimi, 92 min
Dansk titel: Uskyldig dømt
Instr: Karel Reisz Prod: Jeremy Thomas, Ezra Swerdlow  Manus: Arthur Miller  Foto: Ian Baker  Klip: John Bloom  Mus: Mark Isham, Leon Redbone  
Medvirkende:
Nick Nolte (Tom O´Toole)
Debra Winger (Angela Crispini)
Will Patton (Jerry)
Judith Ivey (Connie)
Jack Warden (Judge Harry Murdoch)
Peter Appel (Sonny)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.