3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Everybody´s All-American
Om sværhedsgraden i at forlige amerikansk fodbold på eliteniveau med kvinder.
LYKKELIG-LOVE-YOU-SUPPE
Dennis Quaid er eneste lyspunkt i denne græsselige amerikanske suppe. For suppe det er, hvad det er, selvom man kunne fristes til at tro, at filmen var en parodi på suppe, sådan som titlen antyder!

"Rigtige mænd"
Det drejer sig om "rigtige mænd" og deres barske sport, American football. Dennis Quaid spiller stjernen over alle stjerner, der vælter sig i fans og succes, også på kærlighedsfronten.

Ubehagelige vendinger
Hans kone er smuk og pussenusset og deltager i talrige skønhedskonkurrencer for at blive kåret som "Miss America". Men som i så uendelig mange andre american soups, begynder der at ske ubehagelige vendinger i stjernens liv. Boldspillet og kærligheden går i stå. Der er stor krise over hele linjen.

Det skal være godt, før det kan blive skidt, kunne man fristes til at sige.

Flot præstation
Dennis Quaid bærer filmen med en flot præstation, der i korte perioder formår at dæmpe vammelheden og forudsigeligheden. Men de bred-mundede grimasser og smågrædende attituder, som manuskriptet pådutter hans rolle er i længden ikke til at holde ud.

Jessica Lange er for amerikansk kvindelig, ligesom John Goodman ærgerligt nok er tvunget ud i de lykkelig-love-you'ske klichéer.

Som akut underholdning går denne film lige an.
Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Everybody´s All-American

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1988, USA, Romantik, 127 min
Dansk titel: Everybody´s All-American
Instr: Taylor Hackford Prod: Taylor Hackford, Laura Ziskin, Ian Sander  Manus: Tom Rickman  Foto: Stephen Goldblatt  Klip: Don Zimmerman  Mus: James Newton Howard  
Medvirkende:
Jessica Lange (Babs Rogers Grey)
Dennis Quaid (Gavin Grey)
Timothy Hutton (Donnie 'Cake')
John Goodman (Lawrence)
Patricia Clarkson (Leslie Stone)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.