3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

X files, The (tvs) [Season 3]
FBI-agenterne Mulder og Scully kommer på nye usandsynlige og ubegribelige opgaver, som alle bliver tacklet med beundringsværdig professionalisme.
VAKLENDE TREDJE X-SÆSON
26 episoder i selskab med FBI-makkerparret Mulder og Scully, endnu en sæson med mystiske begivenheder, uforklarlige hændelser og farefulde ekstremiteter, der er hemmeligholdt og rødstemplet.

Tredje sæson har sine spændingshøjdepunkter, hvor dramatikken flammer op, men generelt må niveauet siges at være vaklende og indholdet af de 26 historier alt for forskelligartede til at skabe en unik identificerbar serialitet, give karaktererne gennemslagskraft og skabe et visuelt flow.

Begrænset genkendelighed
Det er et problem for X Files-konceptet, at manuskriptforfatterne ikke kan fastholde en grundlæggende substans i begivenhederne omkring agenterne, og at genkendeligheden i hele seriens udtryk er begrænset til en stilmæssig professionalisme i billede og lyd.

De mange adspredte historier går i så forskellige retninger, at det bliver svært at fastholde en komprimeret spænding 26 historier igennem, og den bølgende færd irriterer så meget, at forventningerne og spændingen daler.

Enkelte fantastiske episoder
Enkelte episoder er fantastisk skruet sammen og skaber dén unikke blanding af uhygge og mystik, som ideelt set burde være herskende hele tiden. Vi venter stadig på en mere helstøbt sæson, der kan fastholde og effektivt komprimere stemning og genialitet.
Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
X files, The (tvs) [Season 3]

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Krimi, 999 min
Dansk titel: Strengt fortroligt (tvs) [Sæson 3]
Instr: Rob Bowman m.fl. Prod: Chris Carter m.fl.  Manus: Chris Carter m.fl.  Foto: John S. Bartley m.fl.  Klip: Heather MacDougall m.fl.  Mus: Mark Snow  
Medvirkende:
Gillian Anderson (Dana Scully)
David Duchovny (Fox Mulder)
Mitch Pileggi (Walter Skinner)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.