3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

In the Cut
En seksuelt nysgerrig kvinde kommer i en politimands søgelys, da dele af et lig findes i hendes forhave.
SPÆNDING I UBALANCE
Den australske instruktør Jane Campion har kastet sig over en noget mere hårdkogt genre, end vi normalt forbinder hende med.

Det er lidt interessant, at Campion også i denne mandige filmtype har drejet fokus mod kvindekønnet, baseret på Susanna Moores feministiske sexthrillerroman, så det er på nogle punkter en lidt alternativ thriller.

Det alternative har sin pris
Det alternative har dog sin pris, for filmen bliver i stigende grad et smagløst orgie af død og massemord, nærmest synkroniseret med dampende hed sex og seksuelle fantasier, som den kvindelige hovedperson bider sig i læben til.

Det er svært at fatte meningen med Susanna Moores historie, effekten af filmen bliver i hvert fald ubeskriveligt frastødende.

Meg Ryan et plus
Meg Ryan får en udmærkelse for sin hovedrollepræstation, i det hun yder filmen megen dybde og spiller langt ud over sine sædvanlige klichéer. Da politiet finder dele af et parteret lig i hendes forhave, bliver hun centrum i en større eftersøgning, men ikke mindst centrum i opdageren Malloys (Mark Ruffalo) fokus.

Mordene i filmen bliver fortrængt af seksualdriften, af historiens emmende trang til at fremhæve kvindens seksualitet, til at retfærdiggøre kvindelyst. Denne måde at fortælle historie på fungerer ikke, og filmen bliver i tiltagende grad rodet og tvetydig.

Jane Campion instruerer med vanlig detaljerigdom og skaber visuelt en spændende film.
Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
In the Cut

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2003, USA, Thriller, 119 min
Dansk titel: In the Cut
Instr: Jane Campion Prod: Nicole Kidman, Laurie Parker  Manus: Jane Campion, Susanna Moore  Baseret på: roman af Susanna Moore  Foto: Dion Beebe  Klip: Alexandre de Franceschi  Mus: Hilmar Örn Hilmarsson  
Medvirkende:
Meg Ryan (Frannie)
Mark Ruffalo (Det. Malloy)
Jennifer Jason Leigh (Pauline)
Sharrieff Pugh (Cornelius Webb)
Nick Damici (Det. Rodriguez)
Kevin Bacon (John Graham (ikke krediteret))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.