3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Interpreter, The
En kvindelig FN-tolk bliver omdrejningspunktet, da en afrikansk præsident på visit planlægges myrdet.
EN LILLE KURV MED KLICHÉER
Veteraninstruktøren Sydney Pollack finder turboladeren frem og præsenterer en moderne actionfilm med smukke ansigter og politiske temaer. Et lille tryk på speederen, og "The Interpreter" skyder frem i høj fart.

Spænding på det jævne
Der er godt bid og fornuftige takter i det hæsblæsende manuskript, men alligevel går der undervejs koks i maskineriet, og filmen udvikler sig til en lille kurv med klichéer, der hurtigt er glemt.

Nicole Kidman spiller eks-afrikaneren Silvia Broome, der med en "sød" lille dialekt oversætter vigtige topfolks taler i FNs hovedsæde. Snart skal en afrikansk præsident gæste landet, og Silvia kommer ved et tilfælde til at overhøre, at nogle planlægger at henrette ham.

Secret Service-agenten Tobin Keller (Sean Penn) sættes på sagen og overvåger den blonde tolk fra morgen til aften, samtidig med at han stille og rolig forelsker sig i den tilknappede kvindes sammensatte væsen.

Keller går selv rundt i lidt af en boble, da hans ekskone ganske få uger forinden er blevet dræbt i en bilulykke, men han er dog i stand til at udføre sit arbejde og forsøge at passe på tolken, der nu ligger inde med farlig viden.

Hollywood uden sparekniv
"The Interpreter" er stilfuldt og professionelt filmhåndværk, Hollywood uden sparekniv og stjernebesat langt ned i birollelisten. Grundlæggende er filmen fin underholdning, men manuskriptet er uden slagkraft og fornyelseslyst, og det smitter af på de ellers potentielt spændende roller.

Danske Jesper Christensen kan opleves i en næsten smertende anonym birolle. Blandt skuespillerne er Sean Penn med en fredelig følsom præstation den bedste.
Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Interpreter, The

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2005, USA, Action, 128 min
Dansk titel: Tolken
Instr: Sydney Pollack Prod: Tim Bevan, Eric Fellner, Kevin Misher  Manus: Charles Randolph, Scott Frank, Steven Zaillian  Foto: Darius Khondji  Klip: William Steinkamp  Mus: James Newton Howard  
Medvirkende:
Nicole Kidman (Silvia Broome)
Sean Penn (Tobin Keller)
Catherine Keener (Dot Woods)
Jesper Christensen (Nils Lud)
George Harris (Kuman-Kuman)
Hugo Speer (Simon Broome)
Sydney Pollack (Jay Pettigrew (ikke krediteret))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.