3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

THX 1138
Isoleret fra den gamle verden lever et medicineret og kontrolleret folk dybt under jorden i et deprimerende psykisk kaos.
AMBITIØS SCIENCE FICTION
"Star Wars-faderen" George Lucas debuterede med en noget anderledes type science fiction, den smalle og indadvendte "THX 1138".

Her kan man opleve en meget ung Robert Duvall som et blandt mange fremtidsmennesker, der under jorden lever en kontrolleret, medicineret og ultimativt koordineret tilværelse med faste arbejdsopgaver - og frarøvet de besværlige menneskelige egenskaber, der gjorde livet i gamle dage så besværligt.

Men Duvall vælger at gå imod systemet og undlader at tage sin medicin, hvilket gør ham i stand til at forelske sig og dyrke sex - yderst ilde set i den kontrollerede underverden..

Trøstesløs underverden
"THX 1138" er ganske interessant science fiction, lige lovlig trimmet og "hvid" (hvidt tøj mod en hvid baggrund fremhæver konstant det kliniske og trøstesløse ved underverdenen).

Man savner en egentlig fremdrift i historien. Filmen opleves mest som et eksperiment i lys og billeder, men unik er den ikke. Teknisk flot og pænt spillet.
Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
THX 1138

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: THX 1138
Instr: George Lucas Prod: Larry Sturhahn  Manus: George Lucas, Walter Murch  Foto: Albert Kihn, David Myers  Klip: George Lucas  Mus: Lalo Schifrin  
Medvirkende:
Robert Duvall (THX 1138)
Donald Pleasence (SEN 5241)
Don Pedro Colley (SRT)
Maggie McOmie (LUH 3417)
Ian Wolfe (PTO)
David Ogden Stiers (Announcer (stemme))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.