3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Bullitt
Hårdkogte bagmænd sætter San Franciscos politistab på svære opgaver, men betjenten Bullitt har styr på tingene.
KLASSISK ACTIONBRAG
"Bullitt" er på mange måder en banebrydende actionfilm. Da den kom frem i 1968 var den unik i sine uhyggeligt veltimede actionsekvenser og hæsblæsende biljagter gennem San Franciscos gader - og filmen står stadig stærkt i dag.

Steve McQueen spiller betjenten Frank Bullitt, der i det daglige arbejde sætter livet på spil for at fange grumme forbrydere. Det lyder så højtideligt det dér med at sætte livet på spil - men for Bullitt er det ikke så meget for nationens og medamerikanernes skyld: han gør det, fordi han er hamrende god til det.

På højeste oktan
Filmen kører på højeste oktan brændstof men er samtidig visuelt æstetisk; knivskarp og ambitiøst fotograferet. Alt sammen egenskaber, der gør historien langt mere troværdig og nærværende. Biljagt-sekvensen er i sig selv uden sidestykke!
Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Bullitt

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1968, USA, Action, 113 min
Dansk titel: Bullitt
Instr: Peter Yates Prod: Philip D´Antoni  Manus: Alan Trustman, Harry Kleiner  Baseret på: romanen "Mute Witness" af Robert L. Fish  Foto: William A. Fraker  Klip: Frank P. Keller  Mus: Lalo Schifrin  
Medvirkende:
Steve McQueen (Lt. Frank Bullitt)
Robert Vaughn (Walter Chalmers)
Jacqueline Bisset (Cathy)
Don Gordon (Delgetti)
Robert Duvall (Weissberg)
Simon Oakland (Capt. Sam Bennett)
Norman Fell (Capt. Baker)
Georg Stanford Brown (Dr. Willard)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.