3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Missing, The
I det vilde vesten får en ung kvindelig læge sin sag for, da hendes datter bliver kidnappet af indianere. Farmand må hjælpe.
WESTERN I SVØB
Hollywoods lettere forvoksede yndling Ron Howard barsler hér med en western - en genre han længe har ønsket at prøve kræfter med.

Howards western er et noget ufrivilligt komisk skoleeksempel på, hvordan en histories illusion udebliver: i høj grad på grund af elendig casting, dvs. valg af skuespillere til de enkelte roller.

"The Missing" fortæller historien om 1800-tals-lægen Maggie Gilkeson (Cate Blanchett), der i udkanten af det vilde vesten tager sig af syge og svage og i øvrigt er alenemor med to piger.

At Maggie har et anstrengt forhold til sin far bliver klart, da han pludselig en dag står i stuen efter flere års fravær.

Faderen Samuel (Tommy Lee Jones) er halvt indianer og lever til daglig i "bushen", men han er slet ikke velkommen hos datteren. Hun giver ham den kolde skulder.

Der bliver imidlertid hårdt brug for Samuels orienteringssans i vildmarken, da en af Maggies døtre bliver kidnappet af grumme indianere med det formål at sælge hende ved grænsen til Mexico.

Melodramatisk fortalt
Hverken de to hovedrolleindehavere eller de mange birollespillere har en chance for at finde sig til rette i denne tyndt skrevne og melodramatisk fortalte historie.

Både Cate Blanchett og i særdeleshed Tommy Lee Jones er pinligt fejlcastede og falder komplet igennem fra første scene.

Svulstigt og upersonligt
En række flotte naturscenerier og en overbevisende historisk scenografi kompenserer et stykke hen ad vejen for Rom Howards anmassende svulstige melodramatisk, men man bliver i stigende grad irriteret over filmens upersonlige og overfladiske udtryk.
Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Missing, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
2003, USA, Western, 137 min
Dansk titel: Missing, The - Håbet lever
Instr: Ron Howard Prod: Brian Grazer, Ron Howard, Daniel Ostroff  Manus: Ken Kaufman  Baseret på: romanen 'The Last Ride' af Thomas Eidson  Foto: Salvatore Totino  Klip: Daniel P. Hanley, Mike Hill  Mus: James Horner  
Medvirkende:
Cate Blanchett (Maggie Gilkeson)
Tommy Lee Jones (Samuel Jones)
Jenna Boyd (Dot Gilkeson)
Evan Rachel Wood (Lily Gilkeson)
Aaron Eckhart (Brake Baldwin)
Val Kilmer (Lt. Jim Dycharme)
Sergio Calderón (Emiliano)
Eric Schweig (Pesh-Chidin)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.