3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Last Castle, The
En højtstående militærmand har gjort i nælderne og må en tur bag tremmer på samme vilkår som de øvrige indsatte. Men ledergenet er der stadig.
FLOT FORUDSIGELIG FÆNGSELSFILM
Som de tre F'er i overskriften til denne anmeldelse antyder, så er "The Last Castle" langt fra nogen fremragende film. Der er tale om let fordøjelig underholdning med Robert Redford som fængselsdebutant.

I fængsel med oprejst pande
Redford havner i et barskt fængsel, da han har gjort i nælderne i sin højtstående tjans som militærmand i den amerikanske hær. Nu må han ruske tremmer sammen med hårdkogte voldsmænd og vaneforbrydere - men Redford tager situationen med oprejst pande.

Som han siger det til sine medindsatte, er han kun interesseret i at afsone sine ti år, så livet kan gå videre, men de indsatte kender til Redfords fortid og er interesserede i at få ham til at lede et storstilet oprør mod fængslets diktatoriske inspektør (James Gandolfini).

Da først Redford har sundet sig lidt, kan han godt se, at inspektøren er et dumt svin, og nu begynder en effektiv kamp for retfærdighed i det grå fængsel.

Poleret underholdning
Begivenhederne er nemme at forudsige og uden de vilde raffinementer. Velspillet, poleret, pænt fotograferet og med klassisk filmmusik af selveste Jerry Goldsmith - en film med fin underholdningsværdi men helt uden substans.

Historien glider så tilpas let, at man fatter interesse for den, så de to timers spilletid virker egentlig som en passende længde.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Last Castle, The

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Last Castle, The
Instr: Rod Lurie Prod: Robert Lawrence  Manus: David Scarpa, Graham Yost  Foto: Shelly Johnson  Klip: Michael Jablow, Kevin Stitt  Mus: Jerry Goldsmith  
Medvirkende:
Robert Redford (Lt. Col. Eugene Irwin)
James Gandolfini (Col. Winter)
Mark Ruffalo (Yates)
Steve Burton (Capt. Peretz)
Delroy Lindo (Gen. Wheeler)
Paul Calderon (Dellwo)
Samuel Ball (Duffy)
Jeremy Childs (Cutbush)
Clifton Collins Jr. (Cpl. Ramon Aguilar)
Frank Military (Doc)
Robin Wright Penn (Rosalie Irwin (ikke krediteret))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.