3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Table for Five
En fraskilt far til tre tager sine børn med på et krydstogt til Afrika. Her bliver det klart, at han har svært ved at håndtere børnene, og en tragedie på hjemmefronten presser på.
SUKRET MELODRAMA
Oplev Jon Voight med våde øjne og grådkvalt stemme som den ihærdige fraskilte familiefar til tre, J.P. Tannen, der overtaler børnenes mor og stedfar til at tage børnene med på en ugelang krydstogt til Afrika.

Om bord på færgen opdager J.P., at han måske alligevel ikke har så godt styr på børnene. Han er mere interesseret i at score unge damer og bliver uvenner med børnene.

Men bag den letlevende overflade gemmer der sig et hjerte af mindst forsølvet titanium: J.P. vil meget gerne være en god far for børnene, og det bliver han yderligere presset til at bevise, da han modtager en tragisk nyhed hjemmefra på færgens telefon.

Kunstige sødemidler
"Table for Five" er både sukret i gammeldags forstand og med kunstige sødemidler. Filmen udvikler sig forudsigeligt og klistrer fuldstændig fast i nærved uudholdelige klichéer.

Skuespillet er absolut på det jævne, og historien tager flere drejninger, der gør den tæt på tåbelig.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Table for Five

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1983, USA, Drama, 122 min
Dansk titel: bord til fem, Et
Instr: Robert Lieberman Prod: Robert Schaffel  Manus: David Seltzer  Foto: Vilmos Zsigmond  Klip: Michael Kahn  Mus: Miles Goodman, John Morris  
Medvirkende:
Jon Voight (J. P. Tannen)
Richard Crenna (Mitchell)
Marie-Christine Barrault (Marie)
Millie Perkins (Kathleen)
Roxana Zal (Tilde)
Robby Kiger (Truman-Paul)
Son Hoang Bui (Trung)
Maria O´Brien (Mandy)
Kevin Costner (Newlywed Husband)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.