3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Hellboy
En klodset skabning med enorme kræfter kommer på overarbejde i en menneske/fantasiverden.
ENDNU EN TEGNESERIEHELT PÅ FILM
"Hellboy" er blot en af mange Hollywood-produktioner, der sætter ældre tegneserier i scene og vækker de falmede superhelte og mystiske skabninger til live.

Som genrefilm er "Hellboy" relativ vellykket. Den præsenterer sine budskaber resolut og underholdende, indpakket i et bombastisk tæppe af visuelle- og lydeffekter. Men filmen savner alligevel en dybde og en oprigtighed i sin historie, der kunne have gjort det særprægede fantasiunivers mere slugbart.

Hellboy (spillet af en lettere camoufleret Ron Perlman) er en rød skabning, der har fået sit navn på grund af de karakteristiske horn i panden, horn som han gerne filer af for at fremstå mere attraktivt.

At gøre en forskel
Ellers er der egentlig ikke så meget satanistisk over Hellboy: hans væsen er helt grundlæggende menneskeligt og fredsorienteret. Han er blot udstyret med nogle enorme kræfter, der gør ham i stand til at gøre en forskel i store slagsmål.

Og store slagsmål optræder med jævne mellemrum i den teknisk overbevisende produktion. Det bliver bare aldrig den helt store hårrejsende oplevelse: filmens forsøg på at kombinere jordisk kærlighed med overnaturlige kræfter kollapser tidligt.

Marco Beltramis svulstige musik er rigtig flot og passer glimrende til filmen.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Hellboy

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Hellboy
Instr: Guillermo del Toro Prod: Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Mike Richardson  Manus: Guillermo del Toro  Baseret på: tegneserier af Mike Mignola  Foto: Guillermo Navarro  Klip: Peter Amundson  Mus: Marco Beltrami  
Medvirkende:
Ron Perlman (Hellboy)
John Hurt (Trevor "Broom" Bruttenholm)
Selma Blair (Liz Sherman)
Rupert Evans (John Myers)
Karel Roden (Grigori Rasputin)
Jeffrey Tambor (Tom Manning)
Doug Jones (Abe Sapien)
Brian Steele (Sammael)
Ladislav Beran (Karl Ruprect Kroenen)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.