3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Cold Creek Manor
En sød lille kernefamilie flytter ind i et stort og hemmelighedsfuldt hus, hvor den tidligere ejer begynder at blande sig - og det bliver ganske ubehageligt!
IDIOTISK GENNEMSNITSTHRILLER
At den ellers så interessante instruktør Mike Figgis finder plottet og mulighederne i dette manuskript spændende er ikke til at begribe. Filmen er eksplosivt banal og forudsigelig, rummende nærmest samtlige stereotyper og klichéer inden for thrillergenren - i en historie vi har fået fortalt så utrolig mange gange før:

Parret Cooper (Dennis Quaid) og Leah (Sharon Stone) har sammen med deres to børn taget det store spring at flytte fra storbyen til landet. Her finder de en enestående kæmpevilla, der er lidt skræmmende og gemmer på mange historier, som følger med i købet, blandt andet i en omfattende billedsamling.

Alarmklokkerne ringer
Cooper, der er dokumentarfilmskaber, går straks i gang med at forberede en film om husets historie, men den rykker uhyggeligt tæt på, da husets tidligere ejer, Dale Massie (Stephen Dorff) pludselig står i huset.

På trods af at alle alarmklokker allerede hér ringer mere end højt og tydeligt, (Dale udstråler i dén grad, at han vist ikke ligefrem er en fyr, man skal sætte al sin lid til), overtales parret til at ansætte Dale i arbejdet med at genopbygge hus og have.

Herfra går det som ventet slag i slag: Dale bliver mere og mere ubehagelig, og det skal snart stå klart, at han har en uhyggelig fortid, som skal komme til at true den lille familie.

Ingen psykologisk nærkontakt
Manuskriptet savner den psykologiske nærkontakt med sit publikum: historien kredser om ligegyldige klichéer og sætter fokus på det forudsigelige. Hermed fremstår begivenhederne i stigende grad latterlige og grotesk usandsynlige, hvilket det stereotype skuespil også er alvorligt medvirkende til.

Mike Figgis' egen elastiske genremusik er effektivt larmende og som oftest blot endnu et irritationsmoment.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Cold Creek Manor

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Cold Creek Manor
Instr: Mike Figgis Prod: Mike Figgis, Annie Stewart  Manus: Richard Jefferies  Foto: Declan Quinn  Klip: Dylan Tichenor  Mus: Mike Figgis  
Medvirkende:
Dennis Quaid (Cooper Tilson)
Sharon Stone (Leah Tilson)
Stephen Dorff (Dale Massie)
Juliette Lewis (Ruby)
Kristen Stewart (Kristen Tilson)
Ryan Wilson (Jesse Tilson)
Dana Eskelson (Sheriff Ferguson)
Christopher Plummer (Mr. Massie)
Simon Reynolds (Ray Pinski)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.