3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Con Air
Et fly fyldt med jordens værste banditter og en enkelt helt overdrages ufrivilligt til banditterne.
VELSMURT ACTION MED BRÆNDTE VENTILER
"Con air" er som ventet ikke et intellektuelt drama med masser af stof til eftertanke, men derimod lever filmen op til forventningerne hvad angår effektiv underholdning i form af action i overflod og hurtige klip.

Jubel & tomhed
Således forlader man biografen med en blandet følelse af jubel og tomhed. Historien er heldigvis medrivende med en vis udvikling og sammenhæng, så på dén måde er "Con air" væsentlig mere gennemtænkt end så mange andre klæbrige b-actionfilm, og krydret med velfungerende tju-bang bliver filmen ganske seværdig.

Nicolas Cage spiller den dekorerede militærmand Cameron Poe, der lige har gjort sin yndige kone gravid, da han mod sin vilje rodes ind i et slagsmål, der forårsager en mands død.

Det betyder 7-10 års fængsel til Poe. Disse år bliver kogt ned til mere menneskelige 5-7 minutter, og straks efter opening credits stiger Poe om bord i det fly, der skal bringe ham hjem til friheden og konen og den nu 7 år gamle datter.

Brutale forbrydere
Med om bord er imidlertid et pænt sortiment af USAs mest brutale forbrydere, og nogle stykker af dem, ledet af Cyrus "the Virus" har planlagt at kapre flyet. Nu er Poe fanget i et flyvende morder-inferno.

Alle tiders helt
Af de andre opfattes han som en forbryder, men han er bestemt på lovens side, og det er der med garanti ingen, der er i tvivl om, når de forlader biografen - Cage er alle tiders helt.

Usandsynligt ekstremt
Desværre for filmoplevelsen udebliver de originale indfald for det meste, og i stedet suppes der rundt i den sædvanlige action, der ikke tjener noget formål: Overdrevet mange smadrede biler, busser og fly og usandsynligt ekstreme eksplosioner.

Nicolas Cage udgør en forholdsvis troværdig helt, og skurkene spilles rimeligt af John Malkovich og Steve Buscemi.

"Con air" er velsmurt action med brændte ventiler.
Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Con Air

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1997, USA, Action, 110 min
Dansk titel: Con Air
Instr: Simon West Prod: Jerry Bruckheimer  Manus: Scott Rosenberg  Foto: David Tattersall  Klip: Chris Lebenzon, Steve Mirkovich, Glen Scantlebury  Mus: Mark Mancina, Trevor Rabin  
Medvirkende:
Nicolas Cage (Cameron Poe)
John Cusack (U.S. Marshal Vince Larkin)
John Malkovich (Cyrus "The Virus" Grissom)
Steve Buscemi (Garland Greene)
David Chappelle (Joe 'Pinball' Parker)
Monica Potter (Tricia Poe)
Colm Meaney (DEA Agent Duncan Malloy)
Ned Bellamy (Chopper Pilot)
Angela Featherstone (Ginny)
Doug Hutchison (Donald)
Chris Ellis (B.O.P. Official Grant)
Matthew Barry (Chambers (ikke krediteret))
Priser:
AAN, Bedste sang ("How Do I Live")
AAN, Bedste lyd
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.