3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Million Dollar Baby
En ældre boksetræner begynder - meget mod sin vilje - at træne en kvinde. Hun har talent, og han har erfaring.
BOKSEDRAMA MED FØLELSER
Rart at se Clint Eastwood tilbage i skuespillertøjet efter den mere end almindeligt frygtelige Mystic River.

I "Million Dollar Baby" har Eastwood kastet sig over en historie, der er langt dybere og væsentlig mere interessant. Han spiller den (naturligt nok) ældre boksetræner Frankie Dunn, der er tæt på at have skabt en mandlig boksestjerne, da denne pludselig vælger ham fra til fordel for en mere profileret manager.

Bag det hårde ydre gemmer der sig en sårbar mand, og da en kvinde viser interesse i boksning - som det eneste, der kan gøre hende glad i hendes miserable liv - vælger Frankie at træne hende, selvom han bestemt ikke er meget for at træne kvinder..

Kvinden, Maggie (Hilary Swank), viser sig at have talent, og i løbet af et halvt år er hun en stjerne. Men hér sætter et hårdt slag punktum for karrieren, og nye svære valg må træffes..

En jævn og boksetosset pige
Filmen er gudskelov mere fokuseret på menneskene og følelserne bag end på selve boksningen. Clint Eastwood spiller sin sammenbidte rolle med stor indlevelsesevne, og Hilary Swank er overbevisende som den jævne, boksetossede Maggie.

Egentligt oscarpotentiale er filmen ikke. Det er en fin lille historie med Eastwoods velkendte fredelige og stilfulde fortællestil, som man føler sig dejligt tryg ved. Skuespillet er overbevisende, og underholdningen er hjemme. Man savner bare de sidste afgørende skridt fra Eastwoods side mod at søge de mere helstøbte manuskripter, så vi kan se film fra hans hånd, der er mere end bare "søde", som tilfældet er det med "Million Dollar Baby".
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Million Dollar Baby

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2004, USA, Drama, 125 min
Dansk titel: Million Dollar Baby
Instr: Clint Eastwood Prod: Clint Eastwood, Paul Haggis, Tom Rosenberg, Albert S. Ruddy  Manus: Paul Haggis  Baseret på: historie af F.X. Toole  Foto: Tom Stern  Klip: Joel Cox  Mus: Clint Eastwood  
Medvirkende:
Clint Eastwood (Frankie Dunn)
Hilary Swank (Maggie Fitzgerald)
Morgan Freeman (Eddie Scrap-Iron Dupris)
Jay Baruchel (Danger Barch)
Mike Colter (Big Willie Little)
Lucia Rijker (Billie 'The Blue Bear')
Brian F. O´Byrne (Father Horvak)
Priser:
AA, Bedste instruktør
AA, Bedste skuespillerinde (Swank)
AA, Bedste film
AAN, Bedste klipning
AAN, Bedste adopterede manuskript
AAN, Bedste skuespiller (Eastwood)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.