3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Unfaithful
Da Edward erfarer, at hans kone er ham utro, opsøger han kæresten, og det ender grueligt galt.
ÆSTETISKE KLICHÉER
Adrian Lynes "Unfaithful" er en amerikansk genindspilning af den franske Claude Chabrol-film, "La femme infidèle": Utroskab og hævn er hovedtemaerne: i de omsuste hovedroller indtager Richard Gere og Diane Lane pladserne.

Forførende charmetrold
Et tilsyneladende lykkeligt ægteskab bliver spoleret, da hun møder en forførende charmetrold, der sender hende i den syvende himmel. Selvom hun er ret dygtig til at holde affæren hemmelig, kan husbonden ikke undgå at bemærke de små ændringer, og snart er affæren afsløret.

Men i stedet for at konfrontere konen med sandheden, opsøger manden selv elskeren, og det ender grueligt galt.

Teknisk flot
Filmen er fortalt med en pæn bunke indsigt i den daglige trummerum og følelseshavet i et forhold. Teknisk en særdeles flot produktion med fin musik af Jan A.P. Kaczmarek.

Interessant historie
Manuskriptet fortæller en interessant historie, som de fleste vil kunne identificere sig med: men begivenhederne får efterhånden et lettere Hollywoodificeret præg, hvor man irriteres af det overgearede dramatiske og samtidig forudsigelige plot.

Æren reddes
På trods af alle de nævnte kvaliteter ender "Unfaithful" alligevel i en grøft, men æren er reddet, blandt andet takket være Diane Lanes meget overbevisende skuespil.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Unfaithful

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2002, USA, Drama, 123 min
Dansk titel: Unfaithful
Instr: Adrian Lyne Prod: G. Mac Brown, Adrian Lyne  Manus: Alvin Sargent, William Broyles Jr.  Baseret på: filmen "La Femme infidèle" af Claude Chabrol  Foto: Peter Biziou  Klip: Anne V. Coates  Mus: Jan A.P. Kaczmarek  
Medvirkende:
Richard Gere (Edward 'Ed' Sumner)
Diane Lane (Constance 'Con' Sumner)
Erik Per Sullivan (Charlie Sumner)
Olivier Martinez (Paul Martel)
Myra Lucretia Taylor (Gloria)
Michelle Monaghan (Lindsay)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.