3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Lewis & Clark: Great Journey West
Den historiske opdagelsesrejse i begyndelsen af 1800-tallet, hvor Lewis og Ckark opdagede nyt amerikansk land.
DANSER MED ULVE MED 0 KALORIER
Tycho Brahe Planetariums storstilede projekt med at vise en række Imax-film fra vores egen planet, Jorden, er nu ved at blive noget svært at sluge: filmene har ikke rigtig nogen berettigelse i det hæsblæsende format, og man savner virkelig fornyelse og - for at sige det lidt smart - sol, måner og stjerner.

Kendte opdagelsesrejsende
"Lewis & Clark: Great Journey West", der på dansk har fået den eventyrligt klingende titel; "Mod ukendt land - fra Mississippi til Stillehavet", skildrer dokumentarisk de to kendte opdagelsesrejsendes bemærkelsesværdige togt gennem USA i begyndelsen af 1800-tallet.

Svulstigt
Filmen er voldsomt kinematografisk: svulstige kamerature - klassisk og obligatorisk med Imax-helikopterture over fortryllende bjerglandskaber - med en underlægningsmusik, der er mere svulstig end den til "Titanic" og "Danser med Ulve" til sammen.

Tårnhøje ambitioner
Ambitionerne er høje, og produktionsselskabet National Geographic er tydeligvis på mærkerne. Men det fungerer altså bare slet ikke med denne typer film i Imax-formatet. Resultatet er skuffende: standard tv-dokumentar i et bredformat, der for tilskueren i denne sammenhang synes nærmest hysterisk.

Svulstigt & heftigt
Som almindelig dokumentar hjemme på tv ville filmen kunne bruges, selvom informationsniveauet på grund af det vilde format, filmen er lavet i, drukner i det svulstige og heftige og aldrig rigtig bundfælder sig.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Lewis & Clark: Great Journey West

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
2002, USA, Dokumentar, 42 min
Dansk titel: Mod ukendt land - fra Mississippi til Stillehavet
Instr: Bruce Neibaur Prod: Jeff T. Miller, Lisa Truitt  Foto: T.C. Christensen  Klip: Stephen L. Johnson  Mus: Sam Cardon  
Medvirkende:
Kelly Boulware (Meriwether Lewis)
Sonny Surowiec (William Clark)
Alex Rice (Sacagawea)
Gregory Paul Jackson (Charbonneau)
Tobijah Tyler (York)
Travis Dugas (Drouillard)
John Hahn-Petersen (Fortæller (stemme) (dansk version))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.