3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

All Quiet on the Western Front (tv)
Første verdenskrigs rædsler i og omkring skyttegravene beskrives med udgangspunkt i en gruppe soldaters kammeratskab.
VEDKOMMENDE KRIGSDRAMA
Delbert Manns tv-filmatisering af Remarques verdenskendte roman bidrager overbevisende, om end noget usammenhængende, til visualiseringen af Første Verdenskrigs skyttegravshelvede.

Slagmarks-helvede
Filmen følger en lille gruppe soldater, hvis skæbne nærmest på forhånd ligger fast, da først de konfronteres med forholdene på slagmarken.

Meningsløst
Skyttekravskrigene var som bekendt ubeskriveligt blodige og giver den dag i dag ikke meget mening, men sådan er det nu engang med de fleste krige.

Op- og nedture
Sideløbende med kampene fra skyttegravene følger vi et par af hovedpersonernes op- og nedture uden for soldaterlivet. Kærestesorger og dén slags. Det er filmens største svaghed, at denne kobling fungerer skidt.

De ældste er bedst
Blandt skuespillerne er de ældste bedst. Ernest Borgnine yder en elskelig og usædvanligt afdæmpet præstation som troppeførereren, Stanislaus, ligesom altid gode Donald Pleasence er stærk som den iltre skolelærer.

Mindre vellykket spil
De unge spillere er der derimod ikke meget krudt i. Mange scener falder til gulvet på grund af halvhjertet spil, og det er meget ærgerligt i en film, der ellers ganske effektivt sætter tilskueren i en Første Verdenskrig-stemning.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
All Quiet on the Western Front (tv)

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1979, USA, Krig, min
Dansk titel: Intet nyt fra Vestfronten (tv)
Instr: Delbert Mann Prod: Norman Rosemont  Manus: Paul Monash  Baseret på: roman af Erich Maria Remarque  Foto: John Coquillon  Klip: Alan Pattillo, Bill Blunden (ikke krediteret)  Mus: Allyn Ferguson  
Medvirkende:
Richard Thomas (Paul Baumer)
Ernest Borgnine (Stanislaus Katczinsky)
Donald Pleasence (Kantorek)
Ian Holm (Himmelstoss)
Patricia Neal (Paul´s Mother)
Paul Mark Elliott (Behm)
David Bradley (Kropp)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.