3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Heaven
En kvinde tror hun har placeret en bombe i en narkobagmands papirkurv, men bomben dræber fire uskyldige. Nu vil en politimand hjælpe den angrende kvinde.
SKÆVT DRAMA
Tom Tykwers alternative kærlighedsdrama rummer visuelt stærke scener, men historien bliver uheldigvis for søgt, og man mister sympatien for den.

Uheldig bombe!
Englænderen Philippa har i Italien placeret en bombe hos en mand, som hun ved er narkobagmand, men desværre triller en rengøringskone bomben ind i en elevator, hvor fire mennesker omkommer, blandt andre to børn.

Uventet kærlighed
Da Philippa bliver afhørt af politiet, får hun denne triste besked, hvilket knuser hende. Men heldigvis for hende sidder der en ung politimand i afhøringslokalet. Han er villig til at gå langt for at redde den uheldige Philippa, så han får en idé.

Inden længe er de to på flugt fra politiet, og det bliver en begivenhedsrig tur.

Alternativt kærlighedsdrama
"Heaven" forsøger virkelig ihærdigt at skabe et alternativt kærlighedsdrama, og det er da også langt hen ad vejen lykkedes ganske fint.

Men man har uhyre svært ved at identificere sig med personerne, fordi hele historien bevæger sig på grænsen af, hvad man overhovedet kan acceptere som troværdigt.

Udmærket uden at funkle
Spillet mellem Blanchett og Ribisi er udmærket uden at funkle, og det er en sætning, man kan sætte på hele filmen: udmærket uden at funkle.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Heaven

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2002, USA, Drama, 95 min
Dansk titel: Heaven
Instr: Tom Tykwer Prod: Stefan Arndt, Frédérique Dumas-Zajdela, Maria Köpf  Manus: Krysztof Kieslowski, Krzystof Piesiewicz  Foto: Frank Griebe  Klip: Mathilde Bonnefoy  Mus: Arvo Pärt  
Medvirkende:
Cate Blanchett (Philippa)
Giovanni Ribisi (Filippo)
Remo Girone (Filippo's father)
Stefani Rocca (Regina)
Alessandro Sperduti (Ariel)
Mattia Sbragia (Major Pini)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.