3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Columbo: Old Fashioned Murder (tv)
En museumskurator mangler penge og slår sin vagt ihjel for at få det til at ligne indbrud. Men den gennemskuer Columbo.
MORD I MUSEET
Den ellers fredsommeligt udseende Ruth Lytton (Joyce Van Patten) gennemtænker en iskold plan, der gerne skulle gøre hende stenrig på nogle af de effekter, hun selv værner om på sit lille museum.

Betalt indbrud
Hun beder en nyansat vagt om at begå et indbrud på museet - mod en klækkelig betaling. Men under indbruddet overrasker hun vagten og slår ham og sin egen bror ihjel. Nu sørger hun for at få det hele til at ligne et opgør mellem broderen og indbrudstyven.

Gennemtænkte mord
Columbo får dog umiddelbart ikke de store problemer med at optrevle de to mord. Ruth Lytton har nemlig ikke været særlig grundig, da hun gennemtænkte mordene.

Vanvittigt sart kvinde
Ikke en af de bedste episoder. Historien er temmelig overfladisk og uden de helt store overraskelser, skuespillet er på det jævne. Et plus på idesiden er dog den vanvittigt sarte kvinde, der besvimer bar hun hører ordet "politi".
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Columbo: Old Fashioned Murder (tv)

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1976, USA, Columbo, 72 min
Dansk titel: Columbo: Gammeldags mord (tv)
Instr: Robert Douglas Prod: Everett Chambers  Manus: Peter S. Feibleman  Baseret på: historie af Lawrence Vail  Foto: Irving Lippman  Klip: Stanley Frazen  Mus: Richard DeBenedictis  
Medvirkende:
Peter Falk (Lt. Columbo)
Joyce Van Patten (Ruth Lytton)
Jeannie Berlin (Janie Brandt)
Tim O´Connor (Edward Lytton)
Celeste Holm (Mrs. Brandt)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.