3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Scarface
En lille mand bliver en stor kanon i den amerikanske narkotikamafia, og han lever livet fedt. Sådan da..
NARKOMAFIA I FORLÆNGET UDGAVE
Al Pacino med sælsom "Robert De Niro-diktion", kitschet 80'er-filmmusik og masser af rå snak om at "slikke fisse", være en "pikslikker" og dén slags kendetegner udmærket Brian De Palmas, "Scarface".

Lille mand med arret fjæs
Den nærved tre timer lange film om den lille mand med det arrede ansigt er et ambitiøst men overfladisk projekt, der savner den fornødne nerve.

Tyndt manus
Al Pacino kæmper en gæv kamp mod alle odds og et tyndt manuskript, der hverken overlader særligt meget til fantasien eller flytter sig ud af stedet.

Toppen af eliten
Pacino spiller Tony Montana, der kæmper sig op i toppen af narkoeliten og bliver en af de helt tunge drenge. Men på et tidspunkt må han betale prisen.

Vold & grimme ord
Der er rigeligt med vold og grimme ord, så det næsten ingen ende vil tage. Produktionen er imponerende og tager sig billedligt meget flot ud, men risikoen for at man keder sig ihjel undervejs er overhængende.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Scarface

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1983, USA, Krimi, 167 min
Dansk titel: Scarface
Instr: Brian De Palma Prod: Martin Bregman  Manus: Oliver Stone  Baseret på: manuskript fra film med samme titel fra 1932 og roman af Armitage Trail  Foto: John A. Alonzo  Klip: Gerald B. Greenberg, David Ray  Mus: Giorgio Moroder  
Medvirkende:
Al Pacino (Tony Montana)
Steven Bauer (Manny Ray)
Michelle Pfeiffer (Elvira)
Mary Elizabeth Mastrantonio (Gina)
Robert Loggia (Frank Lopez)
F. Murray Abraham (Omar)
Paul Shenar (Alejandro Sosa)
Harris Yulin (Mel Bernstein)
Mark Margolis (Shadow)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.