4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Dear Wendy
En gruppe unge pacifister bliver fascineret af håndvåben og starter deres eget fællesskab som væbnede pacifister.
SKUD FORBI
Thomas Vinterberg skuffede mere end gudsjammerligt fælt med sin internationale, stjernespækkede, It’s All About Love (2003) - en film han fik adgang til at indspille takket være sin succes med Festen (1998).

Ubehjælpsomt krukket
Vinterbergs internationale iscenesættelse af Lars von Triers manuskript til "Dear Wendy" er på alle måder forfærdelig: En monoton og formålsløs voice-over forstærker oftest den ubehjælpsomt krukkede måde at fortælle historie på.

Larmende kedelige scener
Det er kendetegnende for hele filmen, at den står stille i larmende kedelige scener, og at folkene bag tydeligvis er af den opfattelse, at Lars von Triers (håbløst højtravende) historie kan bære filmen hele vejen frem mod det vældige megaklimaks.

Skejer ud som dandier
Personerne i filmen har von Trier givet personligheder efter en Clockwork Orange-inspireret metode: En lille bande gør oprør, klæder sig ud og skejer ud som "dandier".

Deform & mislykket
Historien forbliver deform og mislykket hele filmen igennem og brækker fuldstændig sammen i slutningen. Til tonerne af tiltagende stemningsskabende musik får vi de stærke følelser serveret på et sølvfad med dug - uden anden reaktion end pinlig krampelatter over situationens historisk plumrede og sød-surtvamle ligegyldighed.

Skæve personligheder
Sjældent har man set så forfejlet et forsøg på at opbygge en stemning og skabe et univers af skæve identitetssøgende personligheder.

I en alternativ verden
Filmen beskriver med Vinterbergs egne ord "en gruppe unge mennesker, der isolerer sig fra en trist virkelighed og går sammen ind i et kollektivt eventyr. De klæder sig ud og lever i en alternativ verden i ønsket om at skabe deres egen balance i tilværelsen".

Pacifist med våben
I spidsen for denne unge gruppe står pacifisten, Dick, der en dag opdager magtfølelsen og friheden ved at bære et våben. Disse fantastiske oplevelser må han dele med andre fortabte unge pacifister.

Snart har alle unge deres egen personlige gun, som de navngiver og kæler for, som var det en sengekammerat.

Eventyret må ende galt
Men selvom de unge mener, at de sagtens kan være pacifister og bevæbnede på samme tid, så dette eventyr jo ende galt..

Begrænset kulisse
Lars von Trier har tydeligvis ladet sig inspirere af sit eget syrede univers fra Dogville (2003): "Dear Wendy" udspiller sig i en meget begrænset Avedøre-kulisse, der skal gøre det ud for en lille flække i USA.

De mange unge skuespillere yder jævne og overfladiske præstationer.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Dear Wendy

Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7
Fakta om filmen
2004, Danmark, Drama, 100 min
Dansk titel: Dear Wendy
Instr: Thomas Vinterberg Prod: Sisse Graum Olsen  Manus: Lars von Trier  Foto: Anthony Dod Mantle  Klip: Mikkel E.G. Nielsen  Mus: Benjamin Wallfisch  
Medvirkende:
Jamie Bell (Dick)
Bill Pullman (Krugsby)
Michael Angarano (Freddie)
Danso Gordon (Sebastian)
Novella Nelson (Clarabelle)
Chris Owen (Huey)
Alison Pill (Susan)
Mark Webber (Stevie)
Thomas Bo Larsen (Young Man)
Priser:
RB-N, Bedste musik
RB-N, Bedste kostumedesign
RB-N, Bedste scenografi
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.