3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Columbo: Forgotten Lady (tv)
Betjent Columbo står over for en særdeles selvsikker showbusiness-kvinde, der har myrdet sin mand men har mistet hukommelsen.
UNDERFUNDIG KRIMI
Denne episode af Columbo har stort set det hele: den er spændende, vittig, fascinerende og meget underholdende. Peter Falk er virkelig storspillende, blandt andet takket være fremragende modspil fra en lang række veloplagte biroller.

Et fingeret selvmord
Efter at have myrdet sin mand og gjort sig umage for at få det til at ligne selvmord, har show business-kvinden, Grace Wheeler, travlt med at holde krimialbetjent Columbo på afstand, hvilket hun ikke har meget held med.

Stædighed & omhyggelighed
Columbo opdager hurtigt, at der er tale om et fingeret selvmord og ved hjælp af sin sædvanlige stædighed og omhyggelighed finder han snart de spor, der er nødvendige.

En alvorlig sygdom
Undervejs erfarer Columbo, at den mistænktes hukommelsestab ikke bare er et trick men rent faktisk er en alvorlig sygdom, der betyder, at hun kun har få uger tilbage at leve i, og det sætter betjenten i et dilemma.

Skøn spænding
Der er gods i de fleste scener, episoden er beundringsværdigt gennemført iscenesat, og der er en skøn spænding og forventning til begivenhederne fra start til slut.

Peter Falk spiller som nævnt ubetaleligt, og over for ham er Janet Leigh og butleren, Raymond, spillet af Maurice Evans, meget stærke kort.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Columbo: Forgotten Lady (tv)

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1975, USA, Columbo, 93 min
Dansk titel: Columbo: Når rampelyset kalder (tv)
Instr: Harvey Hart Prod: Everett Chambers  Manus: William Driskill  Foto: Charles Correll  Klip: Jamie Caylor  Mus: Jeff Alexander  
Medvirkende:
Peter Falk (Lt. Columbo)
Janet Leigh (Grace Wheeler Willis)
Maurice Evans (Raymond)
Sam Jaffe (Dr. Henry Willis)
John Payne (Ned Diamond)
Linda Gaye Scott (Alma)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.