3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Secret Window
En isoleret forfatter bliver forfulgt af en fremmed mand, der påstår, at forfatteren har stjålet hans historie.
EN FARLIG FORFATTER
Den amerikanske forfatter, Stephen King, har endnu engang måttet lægge ord til en film, denne gang i David Koepps iscenesættelse.

Distraheret forfatter
"Secret Window" er historien om forfatteren, Mort Rainey, der lever en isoleret tilværelse i et gammelt hus. Her forsøger han at hente inspiration til sine skriverier, men han bliver distraheret fra flere kanter.

En stjålen historie
Mort er midt i en skilsmisse, og det plager ham selvsagt, men der kommer også ubehagelige vibrationer fra en uventet kant, da den fremmede mand, John Shooter, en dag står ved Morts dør og hævder, at Mort har stjålet en af hans historier.

Et ubehageligt ultimatum
Shooter stiller Mort et ultimatum: enten skaffer Mort beviser for, at historien er hans egen, eller også kommer Shooter og gør livet mere end surt for den ensomme forfatter.

Noget er galt
Nu begynder en hæsblæsende kamp for overlevelse. Mort er nødt til at bevise sin uskyld, men det bliver mere end svært, da det viser sig, at han er den eneste, der kan se den fremmede mand. Noget er helt galt.

Visuelt stærk
Filmen hører til blandt de mere vellykkede King-filmatiseringer: Den er visuelt meget stærk og kraftigt inspireret af store thrillermagere, bl.a. Alfred Hitchcock.

Fascinerende stemning
Der hviler en fascinerende stemning over filmen, og den er sammen med den visuelle kraft filmens største styrke.

Stærk Depp
Johnny Depp er stærk som Mort Rainey og dominerer helt på skuespillerlisten. Historien levner ikke meget plads til de øvrige personer.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Secret Window

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
2004, USA, Thriller, 100 min
Dansk titel: Secret Window
Instr: David Koepp Prod: Gavin Polone  Manus: David Koepp  Baseret på: novellen "Four Past Midnight: Secret Window, Secret Garden" af Stephen King  Foto: Fred Murphy  Klip: Jill Savitt  Mus: Philip Glass  
Medvirkende:
Johnny Depp (Mort Rainey)
John Turturro (John Shooter)
Maria Bello (Amy Rainey)
Timothy Hutton (Ted Milner)
Charles Dutton (Ken Karsch)
Len Cariou (Sheriff Dave Newsome)
Joan Heney (Mrs. Garvey)
John Dunn-Hill (Tom Greenleaf)
Vlasta Vrana (Fire Chief Wickersham)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.