3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Columbo: A Friend in Deed (tv)
Efter ved en ulykke at have myrdet sin kone, beder morderen en ven om en tjeneste. Senere beder vennen til gengæld for en lignende tjeneste.
NOGET FOR NOGET
Det gamle valgsprog "noget for noget" får en ubehagelig betydning for den uheldige morder i denne episode af Columbo.

Mord ved et uheld
Da morderen ved et uheld kommer til at slå sin kone ihjel, går han straks til sin bekendte, der har en høj stilling inden for politiet, men samtidig er gedigent korrupt.

Noget for noget
Politimanden går med til at dække over det uheldige mord, men hvad morderen ikke kan vide er, at politimanden går med tanker om også at myrde sin kone, og så er det, at noget for noget kommer på tale.

De to omhyggeligt slørede mord bliver dog ikke nogen uoverkommelig opgave for kriminalbetjent Columbo, der snart er på rette spor.

En smule stereotypt
Episoden er en smule stereotyp i skurkerollen, der ikke som i andre episoder opnår samme gnist og friskhed som modspil til Columbo.

Den velkendte spænding og friskhed i Columbos opklaringsteknikker fornægter sig ikke, men man savner det livgivende modspil, der gør andre episoder så letløbende.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Columbo: A Friend in Deed (tv)

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1974, USA, Columbo, 93 min
Dansk titel: Columbo: En klemme på en ven (tv)
Instr: Ben Gazzara Prod: Edward K. Dodds  Manus: Peter S. Fischer  Foto: William Cronjager  Klip: Robert L. Kimble  Mus: Richard DeBenedictis, Billy Goldenberg  
Medvirkende:
Peter Falk (Lt. Columbo)
Richard Kiley (Mark Halperin)
Rosemary Murphy (Margaret Halperin)
Michael McGuire (Hugh Caldwell)
Val Avery (Artie Jessup)
Eric Christmas (Bruno Wexler)
Arlene Martel (Salesgirl)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.