4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Mangler, The
En gigantisk pressemaskine på et vaskeri er besat af onde ånder og maser ansatte på stribe, mens vaskeriets leder griner i krogene.
STEPHEN KING-FLOP
Man fristes til at lege lidt med ordene, når man skal beskrive dette plumpe forsøg på at filmatisere en Stephen King-novelle: Den mangler det meste.

Besat af onde ånder
Plottet er typisk King’sk: En gigantisk pressemaskine på et vaskeri er besat af onde ånder og går amok mod de ansatte og andre sagesløse. Gang på gang bliver de mast til ukendelighed.

Mere mellem himmel & jord
En politibetjent sættes på sagen, og han får virkelig sin sag for, efterhånden som han erfarer, at der vist er mere mellem himmel og jord.

Ikke meget gys
"The Mangler" byder på fotografiske finesser med overbevisende scenografi og en lyssætning, der kan forme en smule gåsehud. Men når dét er sagt, er der ikke meget gys tilbage over filmen.

Ufrivilligt komisk
Samtlige splat og okkulte hvæs fiser forbi uden at gøre indtryk, og filmen kommer i høj grad til at fremstå ufrivilligt komisk - med en flok stakler af skuespillere, der render rundt i et håbløst ærinde.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Mangler, The

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1995, USA, Gyser, min
Dansk titel: Mangler, The
Instr: Tobe Hooper Prod: Anant Singh  Manus: Stephen David Brooks, Tobe Hooper, Harry Alan Towers  Baseret på: novelle af Stephen King  Foto: Amnon Salomon  Klip: David Heitner  Mus: Barrington Pheloung  
Medvirkende:
Robert Englund (William 'Bill' Gartley)
Ted Levine (Officer John Hunton)
Daniel Matmor (Mark Jackson)
Jeremy Crutchley (J.J.J. Pictureman)
Vanessa Pike (Sherry Ouelette)
Demetre Phillips (George Stanner)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.