3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Blow
I de hårde stoffers ungdomsperiode i USA tjener en ung mand styrtende med penge på at importere illegalt.
TOMGANG
Johnny Depp leverer en pæn præstation i hovedrollen som den unge, George Jung, der er heldig at få sat sig på et nicheområde, der er ved at blomstre op i hele vesten.

Mangemillionær på pot
Stadigt flere er i de sene 60'ere og tidlige 70'ere interesseret i at ryge pot og tage hårde stoffer. Det har George Jung opsnappet, og langsomt men sikkert opbygger han et fantastiske netværk, der efterhånden gør ham til mangemillionær.

Utrolig succes & dumdristighed
"Blow" er historien om en enkelt mands utrolige succes og utrolige dumdristighed. For eventyret kan ikke andet end ende galt, og det gør det da også, ganske som det hele tiden har været ventet.

Gode takter hér & dér
Der er gode takter hér og dér - bedst er filmens første halvdel, hvor gode persontegninger er i fokus.

Fuldt ud forventet deroute


Der går dog efterhånden inflation i hele historien, og den drukner langsomt men sikkert i tung tristesse og fuldt ud ventet deroute.

Ingen sympati
Det absolut største problem ved denne grundlæggende veldrejede film er, at man på intet tidspunkt føler sympati for filmens hovedperson, endsige interesserer sig for, hvad han render og laver.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Blow

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
2001, USA, Krimi, 125 min
Dansk titel: Blow
Instr: Ted Demme Prod: Ted Demme, Denis Leary, Joel Stillerman  Manus: David McKenna, Nick Cassavetes  Baseret på: bog af Bruce Porter  Foto: Ellen Kuras  Klip: Kevin Tent  Mus: Money Mark, Graeme Revell  
Medvirkende:
Johnny Depp (George Jung)
Penélope Cruz (Mirtha Jung)
Franka Potente (Barbara Buckley)
Rachel Griffiths (Ermine Jung)
Ray Liotta (Fred Jung)
Cliff Curtis (Pablo Escobar)
Bob Goldthwait (Mr. T)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.