3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

To Die For
En selvsikker amerikansk kvinde vil gøre absolut alt for at få en karriere inden for tv-verdenen, og det kommer til at gå hårdt ud over folk omkring hende.
LIDT FOR FRISK KOMEDIE
Nicole Kidman spiller med brutalt overbevisende styrke en selvsikker og uhyggeligt målbevidst kvinde, der er villig til at gøre hvad som helst for at opnå det, hun vil. Hun VIL være tv-stjerne, og det er der en hel række sagesløse venner, der kommer til at bøde for.

Påtaget stil
Med sin helt specielle og noget påtaget-trendy stil med elastikspring i tid og sted snart sagt uafbrudt giver "To Die For" anledning til usædvanlig hjernegymnastik.

Men stilen irriterer og ødelægger langt mere, end den fascinerer, og det kan det stærke skuespil ikke helt råde bod på.

Ambitiøs iscenesættelse
Ud over Kidman yder Joaquin Phoenix en kraftfuld præstation, der står flot til Gus Van Sants ambitiøse iscenesættelse. Også Casey Affleck og Illeana Douglas er begge stærkt spillende som to yderligere ofre for Kidmans spil.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
To Die For

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1995, USA, Drama, 103 min
Dansk titel: To Die For
Instr: Gus Van Sant Prod: Laura Ziskin  Manus: Buck Henry  Baseret på: bog af Joyce Maynard  Foto: Eric Alan Edwards  Klip: Curtiss Clayton  Mus: Danny Elfman  
Medvirkende:
Nicole Kidman (Suzanne Stone Maretto)
Matt Dillon (Larry Maretto)
Joaquin Phoenix (Jimmy Emmett)
Casey Affleck (Russel Hines)
Illeana Douglas (Janice Maretto)
Dan Hedaya (Joe Maretto)
Holland Taylor (Carol Stone)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.