3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Blood & Wine
En stenrig vinhandler planlægger sammen med en skrantende forbryderveteran at røve et kostbart guldsmykke, men alt går galt.
GENNEMSKUELIG HISTORIE
Jack Nicholson udgør den absolut største fristelse for at tilbringe halvanden time i selskab med denne thriller.

Ikke værd at hæfte sig ved
Men man kan efterfølgende roligt sige, at man er blevet ledt ind i fristelsen, for der er absolut ikke meget ved hverken Nicholson eller filmen, der er værd at hæfte sig ved.

En dumhed
Som nærved millioner af andre amerikanske film er "Blood and Wine" baseret på et manuskript uden vilje til fornyelse: Filmen fortæller historien om vinhandleren, Alex Gates, der er ved at begå sit livs største dumhed, da han planlægger at røve et kostbart guldsmykke sammen med forbryderveteranen, Victor Spansky.

Intet går efter planen, og det mislykkede røverieventyr kommer i stedet til at gå ud over et i forvejen skrantende forhold til både kæreste og stedsøn.

Overskruet klimaks
Filmen bevæger sig trygt og forventeligt mod et overskruet klimaks, hvor de onde bliver sat på plads. Undervejs har man i kun ganske få scener kunnet glæde sig over et finurligt sammenspil mellem Nicholson og Caine.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Blood & Wine

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1996, USA, Thriller, 98 min
Dansk titel: Blood and Wine - en dødelig cocktail!
Instr: Bob Rafelson Prod: Jeremy Thomas  Manus: Nick Villiers, Alison Cross  Foto: Newton Thomas Sigel  Klip: Steven Cohen  Mus: Michal Lorenc  
Medvirkende:
Jack Nicholson (Alex Gates)
Stephen Dorff (Jason)
Jennifer Lopez (Gabriela)
Judy Davis (Suzanne)
Michael Caine (Victor Spansky)
Harold Perrineau (Henry)
Mike Starr (Mike)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.