3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Defenseless
En populær advokat møder den store kærlighed. Men det varer ikke længe, inden tingene begynder at gå gruelig galt.
OVERSPÆNDT DRAMA
Overspændt dramatik i alt for klichéfyldte thriller-rammer. Filmen er ganske vist udmærket underholdning, men det eneste, der efterlader sig spor i hukommelsen hos tilskueren er nogle unødvendigt voldelige scener, som slet ikke synes at passe ind i helheden.

En forelskelse
T.K. er en populær advokat, der har knap så meget succes i privatlivet. Hun forsøger sig endnu engang med det modsatte køn, da hun forelsker sig i sin klient Steven Seldes. Steven er præsident for et større firma, men er nu kommet i vanskeligheder.

T.K. tror på, at hun har fundet kærligheden, men den tro bliver der sat en brat stopper for, da hun møder den gode gamle (og sukkersøde) veninde Ellie (Mary Beth Hurt). Da de to spiser sammen på en café, vil Ellie vise et billede af sin mand - på billedet er Steven.

Slået i gulvet
Det slår naturligvis T.K. helt i gulvet, og hun har svært ved efterfølgende at fungere som Stevens advokat.

Voldsomt raseri
En mørk aften mødes de to på hans kontor, og her går T.K. amok i sit voldsomme raseri efter at have fundet ud af, at Steven har misbrugt sin egen datter.

Stemningsfuldt
Smukt og stemningsfuldt filmet med mange flotte lyssætninger. Skuespillet er godt, i særlig grad er Barbara Hershey i filmens altdominerende hovedrolle absolut glimrende. Nyd vidunderlige J.T. Walsh i endnu en stjernepræstation.
Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Defenseless

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1990, USA, Thriller, 98 min
Dansk titel: Defenseless
Instr: Martin Campbell Prod: Renee Missel, David Bombyk  Manus: James Hicks  Foto: Phil Meheux  Klip: Lou Lombardo, Chris Wimble  Mus: Curt Sobel  
Medvirkende:
Barbara Hershey (T.K.)
Sam Shepard (Beutel)
J.T. Walsh (Steven Seldes)
Mary Beth Hurt (Ellie Seldes)
Jay O. Sanders (Bull Dozer)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.