3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Columbo: Murder by the Book (tv)
En koldblodig bestsellerforfatter myrder sin makker og forsøger ihærdigt at snøre Columbo, men det bliver ikke let.
DEN KOLDBLODIGE KRIMIFORFATTER
Krimiforfatterparret, Ken Franklin og Jim Ferris, har solgt rigtig mange bøger. Men bag facaden gemmer der sig hemmeligheder, som den ene af forfatterne ikke kan bære.

Nøje planlagt mord
Ken Franklin udfører et nøje planlagt mord på sin makker og efterfølgende på en lokal kvinde, der viser sig at have overværet mordet. Det bliver en udfordrende sag for kriminalbetjent Columbo, der straks går i kødet på den sleske Franklin.

Instruktør: Steven Spielberg
Dette, et af de første Columbo-afsnit, er instrueret af selveste Steven Spielberg, og man mærker fra første scene en utrolig ambition i kameraføringen - ganske usædvanligt for disse tv-episoder.

Teknisk entusiasme
Det frisker i høj grad episoden op, at der er så megen entusiasme på det tekniske felt. Historien hører også til blandt de gode Columbo'er, men Peter Falk har endnu ikke færdigudviklet sin figur, som vi ser det i de senere episoder.

En smule konventionel
Paradoksalt nok finder man Columbo en smule konventionel i disse tidlige episoder, men samtidig er det utroligt spændende at se serien blive udviklet og forfinet hen ad vejen.

Jack Cassidy leverer en skarp og ualmindeligt overbevisende frastødende præstation i skurkerollen som Ken Franklin.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Columbo: Murder by the Book (tv)

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1971, USA, Columbo, 72 min
Dansk titel: Columbo: Mord efter bogen (tv)
Instr: Steven Spielberg Prod: Richard Levinson, William Link  Manus: Steven Bochco  Foto: Russell Metty  Klip: John Kaufman  Mus: Billy Goldenberg  
Medvirkende:
Peter Falk (Lt. Columbo)
Jack Cassidy (Ken Franklin)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.