3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Angel Heart
En privatdetektiv hyres af en mystisk forretningsmand, der vil have ham til at finde en mand, der efter sigende ikke har levet op til en aftale.
STÆRKT DYSTERT DRAMA
Det tager lidt tid at opdage, men Alan Parkers "Angel Heart" er faktisk en lille stemingsperle, der gør indtryk.

Flot Rourke-præstation
Efter en noget sløv begyndelse, tager historien langsomt form, karaktererne tegnes, og miljøet formes. Og Mickey Rourke leverer en meget flot præstation som privatdetektiven, Harold Angel.

Et blodigt spor
Angel hyres af den mystiske forretningsmand, Louis Cyphre, til at optrevle en sag. Det viser sig efterhånden, at sagen er langt fra ufarlig, og der trækker sig et blodigt spor fra detektiven i hans forsøg på at grave i fortiden.

Enkelbillet til helvede
Jo dybere Harold Angel graver i sagen, jo dybere synker han selv ned, og jo sværere bliver det at komme op til overfladen. Det skal vise sig, at det er en enkeltbillet til helvede.

Overraskende slutning
Filmens slutning er virkelig overraskende og højner hele filmoplevelsen væsentligt. Men undervejs er man begyndt at tage den dystre fortællestil til sig. Der hviler en særligt ubehagelig stemning over filmen; mørk og væmmelig - et pust af døden i nakken.

Stemningsmættet
Trevor Jones' stemningsmættede synthersizer-musik med stedvis glimrende brug af falsk ’klaver’ er med til at gøre begivenhederne endnu mere ubehagelige.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Angel Heart

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1987, USA, Thriller, 113 min
Dansk titel: Djævelen i hjertet
Instr: Alan Parker Prod: Elliott Kastner, Alan Marshall  Manus: Alan Parker  Baseret på: romanen "Falling Angel" af William Hjortsberg  Foto: Michael Seresin  Klip: Gerry Hambling  Mus: Trevor Jones  
Medvirkende:
Mickey Rourke (Harold R. 'Harry' Angel)
Robert De Niro (Louis Cyphre)
Lisa Bonet (Epiphany Proudfoot)
Charlotte Rampling (Margaret Krusemark)
Kathleen Wilhoite (Nurse)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.