3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Training Day
En særdeles hårdkogt narkobetjent skal lære en ny ung betjent op i gadekriminalitetens rædsler. Det bliver rædsomt.
FARLIGT MØDE
Denzel Washington er overbevisende som kold, kynisk og beregnende narkobetjent i Antoine Fuquas dramatiske gadedrama. Det er Denzel Washingtons første egentlige brud med de pæne roller, han plejer at spille.

Barske arbejdsmetoder
Washinton spiller narkobetjenten, Alonzo Harris, der har fået til opgave at lære politispiren, Jake Hoyt, op i gadekriminalitetens rædsler. Jake Hoyt erfarer hurtigt, at Harris' metoder er endog særdeles barske, men til at begynde med tænker Hoyt, at sådan skal det nok bare være.

Et enkelt livsfarligt døgn
Efterhånden som dagen skrider frem - filmens handling udspiller sig over et enkelt døgn - går det dog op for Hoyt, at Harris er mere end bare barsk, han er decideret psykopat og derfor livsfarlig. Men hvad skal den lille spire gøre ved det?

Stærk & fascinerende fortælling
"Training Day" er en stærk og fascinerende fortælling, der vinder på sine stærke skuespillere og Antoine Fuquas yderst kompetente instruktion. Billedligt er filmen rolig og alligevel rytmisk med stærkt komponerede indstillinger, der emmer af kunstnerisk liv.

Overrumplende nervepirrende
Historien har øjeblikke af overrumplende styrke, enkelte scener er meget nervepirrende. Når styrken forsvinder ud af historien, og det gør den af og til, er der styrke nok i de to hovedrolleindehaveres spil - især når de spiller sammen - til at skjule manglerne.

Ethan Hawke overbeviser som den udnyttede, frustrerede men handlekraftige, Jake Hoyt.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Training Day

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
2001, USA, Action, 118 min
Dansk titel: Training Day
Instr: Antoine Fuqua Prod: Robert F. Newmeyer, Jeffrey Silver  Manus: David Ayer  Foto: Mauro Fiore  Klip: Conrad Buff IV  Mus: Mark Mancina  
Medvirkende:
Denzel Washington (Det. Alonzo Harris)
Ethan Hawke (Officer Jake Hoyt)
Scott Glenn (Roger)
Tom Berenger (Stan Gursky)
Harris Yulin (Doug Rosselli)
Raymond J. Barry (Lou Jacobs)
Cliff Curtis (Smiley)
Dr. Dre (Paul)
Snoop Dog (Blue)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.