3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Santa Vs. the Snowman
Julemanden kommer på glatis, da en snemand sætter alt ind på at blive den nye julemand.
SEJ IMAX-TEGNEFILM
De lidt større børn og deres forældre, (især dem, der tror de har set alt indenfor animationsfilm), kunne have fornøjelse af at se Imax-filmen, "Julemanden og snemanden".

En ny animations-oplevelse
Det var første gang, Planetariet viste en animationsfilm på deres gigantiske lærred. Og der er ingen tvivl om, at det er en helt ny måde at se animeret drama på: Ganske fascinerende på den karakteristiske Imax-facon, hvor himmel og jord ind imellem går i ét.

En ensom snemand
En ensom snemand sniger sig en dag ind på julemandens gigantiske område. Her producerer og pakker amerikanske grønne nisser gaver i tusindvis. Da snemanden snupper en fløjte, går alle alarmer i gang, og en større flugt indledes.

En hektisk affære
Dén behandling bryder snemanden sig ikke om, og sammen med en hel hær af snemænd sætter den sig for at tilkæmpe sig julemandsembedet, og det bliver en ganske hektisk affære.

Barsk i perioder
Filmen er temmelig barsk i perioder, noget som de mindste givetvis ikke vil kunne forstå, derfor bør barnetilskueren i hvert fald nok være fyldt syv år. Det barske i historien er imidlertid netop det, der fascinerer den voksne tilskuer.

I det barske ligger en finurlig humor, der både kommer til udtryk i handling og dialog.

De danske skuespillere, der har lagt stemme til filmens danske oversættelse, er særdeles veloplagte.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Santa Vs. the Snowman

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2002, USA, Drama, 30 min
Dansk titel: Julemanden og snemanden
Instr: John A. Davis Prod: Keith Alcorn, John A. Davis, Paul Marshal  Manus: John A. Davis  Baseret på: tegninger af Steve Oedekerk  Klip: Kinsey Beck  Mus: Harvey Cohen, Carl Lenox  
Medvirkende:
Henning Moritzen ((Stemme))
Lars Brygmann ((Stemme))
Dick Kaysø ((Stemme))
Henrik Koefoed ((Stemme))
Thomas Mørk ((Stemme))
Birthe Neumann ((Stemme))
Søren Sætter-Lassen ((Stemme))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.