3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Quest, The
En fattig klovn havner som blind passager på en båd mod østen. I østen bokser han sig til stor hæder.
HYGGELIGT MUSKELDRAMA
Den belgiske actionmager, Jean-Claude Van Damme, fik sin instruktørdebut med dette boksedrama, og resultatet er såmænd slet ikke så ringe endda.

En fattig klovn
Den fattige klovn, Christopher Dubois, må flygte over hals og hoved og havner som blind passager på en båd til østen. Her bliver han reddet af den britiske, Lord Edgar Dobbs, og dennes hjælper, Maxie Devine.

Skumle bagtanker
De to briter viser sig at have skumle bagtanker med Dubois. De har nemlig set ham slå en proper næve, og nu skal han deltage i en legendarisk bokseturnering, med chance for at vinde en stor gulddrage.

Snart går bokseriet i gang, og Dubois og hans promotorer bliver snart bekræftet i, at det er det helt rigtige. Men succesen er jo ikke sikret på forhånd..

Ganske hæderligt
Med tanke på Van Dammes hidtidige indsatser som "skuespiller" på det hvide lærred er hans præstation som instruktør hér ganske hæderlig.

"The Quest" er rent faktisk en film med substans, en rimelig historie og et pænt teknisk niveau.

Til gengæld spiller Van Damme en tand under lavmål i den sammensatte hovedrolle.

Historisk kulisse
Hele dramatikken koncentrerer sig ganske vist hurtigt om selve boksningen, hvilket uden tvivl bliver kedsommeligt for mange, men i historien udenom finder man lidt hygge i en veloplagt Roger Moore og en flot iscenesat historisk kulisse.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Quest, The

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1996, USA, Action, 94 min
Dansk titel: Quest, The
Instr: Jean-Claude Van Damme Prod: Moshe Diamant  Manus: Steven Klein, Paul Mones  Foto: David Gribble  Klip: John F. Link, William J. Meshover  Mus: Randy Edelman  
Medvirkende:
Jean-Claude Van Damme (Christopher Dubois)
Roger Moore (Lord Edgar Dobbs)
James Remar (Maxie Devine)
Janet Gunn (Carrie Newton)
Jack McGee (Harry Smythe)
Aki Aleong (Khao)
Abdel Qissi (Khan (Mongolian Fighter))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.