3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Almost Famous
En 15-årig dreng med journalistiske evner tager på tour med et rockband for at skrive en artikel til magasinet "Rolling Stone".
FASCINERET AF ROCKMUSIK
Cameron Crowe trækker os for en stund tilbage til de glade 1970'ere i dette farverige musikdrama. Med rigelig nykomponeret musik i datidens ånd og långhårede/fuldskæggede mænd i flæng kan man kun føle sig effektivt sat tilbage i tiden.

Journalist-spire på drømmetur
Den unge talentfulde, Patrick Fugit, spiller hovedrollen som 15-årige, William Miller, der får sit livs største udfordring, da han bliver inviteret med som journalist-spire på tour hos den populære rockgruppe, "Stillwater".

William får måske nok ikke skrevet så meget, som han får oplevet, men han er dog hele tiden på bølgelængde med rockgruppen og husker at gøre sig nogle notater til artiklen. Nu er det nemlig selveste "Rolling Stone" han skal skrive artiklen for.

Koncertånden forstyrres
Undervejs oplever William, hvordan gruppen er ved at gå i opløsning på grund af interne stridigheder, og hvordan fis og ballade og ikke mindst rigelige mængder af sex ofte forstyrrer koncertånden.

Nu er spørgsmålet, hvor meget William egentlig kan/tør/har lyst til at skrive om dén rockgruppe, som han efterhånden føler, at han er blevet en del af.

Voldsom udstråling
Patrick Fugit er en vigtig brik i denne films gennemslagskraft. En charmerende og talentfuld ung mand med en voldsom udstråling. Rockgruppens medlemmer spilles med tilpas fladpandet selviskhed, mens Williams mor - en utaknemmelig rolle - udfyldes på det jævne af Frances McDormand.

William møder også kærligheden - her i skikkelse af den billedskønne, Penny Lane. Hudson spiller denne rolle med et fint lille glimt i øjet.

Velafstemt musik
Musikken er velafstemt og ikke for dominerende, til gengæld savner filmen en rigtig stærk fremdrift. Historien synes træg og gentager sig selv for ofte, så den mestendels bare ender som et fascinerende lille billede på 1970'erne.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Almost Famous

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2000, USA, Drama, 126 min
Dansk titel: Almost Famous
Instr: Cameron Crowe Prod: Ian Bryce, Cameron Crowe  Manus: Cameron Crowe  Foto: John Toll  Klip: Joe Hutshing, Saar Klein  Mus: Cameron Crowe m.fl. (originale sange)  
Medvirkende:
Patrick Fugit (William Miller)
Billy Crudup (Russell Hammond)
Frances McDormand (Elaine Miller)
Kate Hudson (Penny Lane)
Jason Lee (Jeff Bebe)
Philip Seymour Hoffman (Lester Bangs)
Fairuza Balk (Saphire Loveson)
Noah Taylor (Dick Roswell)
Anna Paquin (Polexia Aphrodisia)
Jimmy Fallon (Dennis Hope)
Zooey Deschanel (Anita Miller)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.