3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Lassie
En meget klog hund spiller en vigtig rolle i familien Turners liv, særligt da grumme naboer har udtænkt en væmmelig plan.
FAMILIEFILM UDEN (HUNDE)BID
Et monotont logrende og gøende vovdyr bliver redningen for både høj og lav i denne genindspillede familieklassiker.

Udvandet
Den er da meget nuttet, denne Lassie - men man får som tilskuer aldrig rigtig lyst til et dejligt hundeknus - dertil er manus og instruktion for udvandet, og både hund og mennesker havner i en ligegyldig dramatik.

Langt ude på bøhlandet
13-årige Matthew har svært ved at finde sig selv og sin familie efter moderens tragiske død, og det sidste han kunne ønske sig var at flytte langt ud på bøhlandet.

De sande kvaliteter
Men da han nu alligevel er midt i den skønne natur, hjælper den meget kloge hund, Lassie, ham med at finde de sande kvaliteter i mark, vang, bæk og sø - selvom den kun kan logre og gø!

En hund med karakter
Matthew begynder langsomt at finde sig selv og sine nærmeste, men straks lurer en ny krise: De nye naboer er ikke meget for at få familien og deres landbrug som konkurrenter, derfor tager de særdeles beskidte tricks i brug. Men den skal Lassie nok også klare..

Flot fotograferet og acceptabelt spillet, men i bund og grund en meget tynd familiefilmsoplevelse.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Lassie

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Drama, 91 min
Dansk titel: Lassie
Instr: Daniel Petrie Prod: Lorne Michaels  Manus: Matthew Jacobs, Gary Ross, Elizabeth Anderson (I)  Baseret på: karakteren Lassie af Eric Knight  Foto: Kenneth MacMillan (I)  Klip: Steve Mirkovich  Mus: Basil Poledouris  
Medvirkende:
Tom Guiry (Matthew Turner)
Helen Slater (Laura Turner)
Jon Tenney (Steve Turner)
Brittany Boyd (Jennifer Turner)
Frederic Forrest (Sam Garland)
Richard Farnsworth (Len Collins)
Michelle Williams (April Porter)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.