3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Fine Things (tv)
Det hele var ellers lige så lykkeligt, da en ung kvinde fandt manden i sit liv, men så banker døden og eksmanden på døren.
DANIELLE STEEL KAN BARE DET DÉR GYLLE
Storproducenten af vamlerromaner, Danielle Steel, må leve fedt af de mange tv-filmatiseringer af hendes romaner. Steel kan sit særlige kram: Historierne rummer alle et unikt komprimeret spektrum af livets facetter, ja på det nærmeste hele vejen fra vugge til grav.

Lykkelig alenemor
"Fine Things" er ingen undtagelse - her stifter vi bekendtskab med alenemoderen, Liz, der aldrig har fortalt sin datter, at hun rent faktisk har en far i levende live - som moderen absolut ikke vil kendes ved.

Snart møder Liz den høje charmetrold, Bernie, og det er kærlighed ved første blik. Det bedste ved Bernie er næsten, at han er så god til børn.

Kernefamilieidyllen brydes
Men nu dukker Liz' eksman pludselig op og kræver retten til at se sin datter - hvilket slet ikke passer ind i den nye kernefamilies idyl. Og som om det ikke skulle være nok, lægger Liz sig også syg - og går den sikre død i møde..

Stærke amerikanske budskaber
Det er jo nogle stærke budskaber, sådan en film rummer. Selvom der både er tristesse og jublende lykke, er det endog særdeles svært for en europæisk tilskuer at finde kernen i de stærke følelser.

Ufrivilligt komisk
Ganske enkelt fordi Steels indfaldsvinkler er forlorne og polerede i en sådan grad, at det grænser til det ufrivilligt komiske.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Fine Things (tv)

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Værd at leve for (tv)
Instr: Tom Moore (II) Prod: Hugh Benson (I), Tim King  Manus: Peter Lefcourt (teleplay)  Baseret på: roman af Danielle Steel  Foto: Lloyd Ahern II  Klip: Michael S. McLean, Wayne Wahrman  Mus: Lee Holdridge  
Medvirkende:
D.W. Moffett (Bernie Fine)
Tracy Pollan (Liz O´Reilly)
Judith Hoag (Molly)
G.W. Bailey (Grossman)
Darrell Larson (Chandler Scott)
George Coe (Paul Berman)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.