3454 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Columbo: Columbo Goes to the Guillotine (tv)
En mand er blevet myrdet på barbarisk vis i en guillotine, og politimanden Columbo må virkelig i tænkeboks.
OPKLARINGSARBEJDE DER RYKKER
Peter Falk som Columbo - så kan det ikke gå helt galt! Og det gør det da heller ikke i dette veloplagte tv-drama, der som sædvanlig blander underfunding humor med dødsensfarlig alvor, når politimanden fra drabsafdelingen er på opklaringsarbejde.

Underfundige indfald
Et kendetegnende træk ved episoderne i Columbo-serien er, at vi ser optakten til mordet og selve mordet, før Columbo træder ind i billedet med sine underfundige indfald og metoder.

I denne episode er en tryllekunstner blevet halshugget i sit eget værksted af en guillotine (det er sådan en, man blev halshugget med i rigtig gamle dage..).

Selvoptaget tryllekunstner
Den selvoptagede tryllekunstner, Elliott Blake, er straks i Columbos søgelys og må stå model til de mange utrættelige interviews og monologer, som er kendetegnende for Columbo.

Bemærkelsesværdig præstation
Det er en fornøjelse at følge Columbos tankegang, og så kan man jo ikke lade være med at vende og dreje sig af begejstring over den gode Peter Falks bemærkelsesværdige præstation.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Columbo: Columbo Goes to the Guillotine (tv)

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1989, USA, Columbo, 90 min
Dansk titel: Columbo i guillotinen (tv)
Instr: Leo Penn Prod: Stanley Kallis, John A. Martinelli, Alan Simmons, Richard Alan Simmons, Peter V. Ware  Manus: William Read Woodfield  Foto: Robert Seaman  Klip: John A. Martinelli  Mus: John Cacavas  
Medvirkende:
Peter Falk (Lt. Columbo)
Anthony Andrews (Elliott Blake)
Karen Austin (Dr. Paula Hall)
James Greene (Bert Spindler)
Alan Fudge (Mr. Harrow)
Dana Andersen (Dori)
Robert Costanzo (Sgt. Russo)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.