3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Swing Kids
En gruppe unge tyskere kæmper for at holde sig ude af nazismens greb.
BITTERSØDT SELVPROMOVERENDE DRAMA
En gruppe unge tyske mænd drømmer sig væk fra Hitler-regimet ved at føre en amerikaniseret livsstil med swingmusik. Da deres lidenskab bliver opdaget, er eneste alternativ til fængsel en karriere i Hitler-Jugend, nazisternes ungdomskorps, og her kan det være svært for selv den mest indædte antinazist ikke at lade sig rive med af nazismen.

Bittersødmen kvæler
"Swing Kids" kvæler sig selv i bittersødme og teatralske udladninger. En lille hær af bedårende, populære skuespillere kæmper med en historie, der bliver ufrivilligt komisk og tarvelig i sin forudsigelighed.

Rent til latter
Visse typer synes rent til latter, og det er svært at pege på bare én skuespiller - ud over den ikke krediterede Kenneth Branagh, der har en ret stor birolle som gestapo - der synes at befinde sig godt i filmen og dens svulstige scenografi.

Muligvis sjov at se for de swing-tossede og i øvrigt for dem, der ikke lægger vægt på historisk korrekthed, for det gør manuskriptforfatterne tydeligvis ikke.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Swing Kids

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1993, USA, Drama, 112 min
Dansk titel: unge rebeller, De
Instr: Thomas Carter Prod: Mark Gordon, John Bard Manulis  Manus: Jonathan Marc Feldman  Foto: Jerzy Zielinski  Klip: Michael R. Miller  Mus: James Horner  
Medvirkende:
Robert Sean Leonard (Peter Muller)
Christian Bale (Thomas Berger)
Frank Whaley (Arvid)
Barbara Hershey (Frau Miller)
Noah Wyle (Emil)
Kenneth Branagh (Herr Knoff, Gestapo (ikke krediteret))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.