3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Extreme Prejudice
En gruppe nådesløse banditter hærger, og en Texas Ranger-betjent beslutter at tage sagen i egen hånd for at stoppe den.
HEFTIG MODERNE WESTERN
Ingen tvivl om, at det hér er Walter Hill, der er på banen - med noget nær et kvælertag af action i 104 inspirerende minutter.

Fart & djævelskab
"Extreme Prejudice" rummer lige dele fart og djævelskab, formet af et dramatisk historie med hang til det overdrevne og usandsynlige og levendegjort af Walter Hills imponerende evne til at give action mening.

Mod alle odds
Nick Nolte spiller den hårdhudede Texas Ranger-betjent, Jack Benteen, der kommer på sit livs opgave, da en beskidt bande hærger uden nåde i de støvede gader. Indædt og frygtløst går Benteen i kamp med alle odds imod sig - men han giver helt sikkert ikke op!

Drama & action
Dramatik og action får liv i den spidsfindige og delikate kamerabehandling og klippeteknik; farver og lys printer sig effektivt fast på nethinden - filmens sjæl udadtil.

Markant teknik
Man skal dog ikke lade sig blænde af den markante teknik, der i øvrigt som prikken over i'et har musik af Jerry Goldsmith, for lige bag det smukke ydre gemmer der sig en historie af de mere middelmådige og et skuespil, der ikke går over i ret mange filmhistoriebøger.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Extreme Prejudice

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1987, USA, Action, 104 min
Dansk titel: beskidte bande, Den
Instr: Walter Hill Prod: Buzz Feitshans  Manus: Deric Washburn, Harry Kleiner  Baseret på: historie af John Milius, Fred Rexer  Foto: Matthew F. Leonetti  Klip: Freeman A. Davies, David Holden, Billy Weber  Mus: Jerry Goldsmith  
Medvirkende:
Nick Nolte (Jack Benteen)
Powers Boothe (Cash Bailey)
Michael Ironside (Major Paul Hackett)
Maria Conchita Alonso (Sarita Cisneros)
Rip Torn (Sheriff Hank Pearson)
William Forsythe (Buck Atwater)
John Dennis Johnston (Merv)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.