3454 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Pay It Forward
En ny lærer sætter børnene til at overveje livet, og det bliver skæbnesvangert for en dreng og hans mor.
BITTERSØD LIVSTANKE
Tid til at tørre øjenkrogene og gøre plads til en klump i halsen - hvis man altså 'tænder' på amerikanske sødsure moraler til sagte eftertanke.

All right, den er da meget sød denne "Pay it Forward" - en fredelig historie om den 11-årige, Trevor, der får en ny lærer, Eugene.

At gøre en forskel
Eugene giver eleverne noget at tænke over, da han giver dem en opgave, hvor de skal overveje livets dybere mening og forsøge at gøre en forskel.

Hjertet på rette sted
Trevor har hjertet på rette sted og sætter et større projekt i gang, hvor han vil gøre noget godt for andre, som så skal gøre noget godt for andre, som så igen skal gøre noget godt for andre, osv. Det bliver til en hel lille kult i USA.

Dreng med potentiale
Det var mere, end den gode lærer havde forventet, men oven i købet sørger Trevor også for, at hans mor og Eugene finder sammen. Dén dreng er der potentiale i.

Der tærskes langhalm
Som i alle sursøde amerikanske melodramaer forløber disse begivenheder dog ikke uden vanskeligheder, og der tærskes da også rigeligt langhalm på både love story og drengens gode vilje.

Ærgerlig slutning
I en dybt ærgerlig slutning sættes det gode over styr, og det hele drukner i det vamle. Synd - for der var potentiale i den film. Den første time er faktisk virkelig værd at se.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Pay It Forward

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
2000, USA, Romantik, 125 min
Dansk titel: Gi´ det videre
Instr: Mimi Leder Prod: Peter Abrams, Robert L. Levy, Steven Reuther  Manus: Leslie Dixon  Baseret på: bog af Catherine Ryan Hyde  Foto: Oliver Stapleton  Klip: David Rosenbloom  Mus: Thomas Newman  
Medvirkende:
Kevin Spacey (Eugene Simonet)
Helen Hunt (Arlene 'Arley' McKinney)
Haley Joel Osment (Trevor 'Trev' McKinney)
Jay Mohr (Chris Chandler)
James Caviezel (Jerry)
Jon Bon Jovi (Ricki McKinney)
Angie Dickinson (Grace)
David Ramsey (Siudney)
Marc Donato (Adam)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.