3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Minority Report
I en ikke alt for fjern fremtid kæmper en betjent mod sit eget fantastiske system, hvor kriminalitet kan forudsiges.
INTERESSANTE PERSPEKTIVER
Steven Spielberg har atter bevæget sig ud i et storstilet projekt - denne gang en farlig fremtidshistorie om lovhåndhævernes nye teknologiske vidundere, der kan føre både godt og ondt med sig.

Det kommer betjent John Anderton til at mærke på egen krop, da det smarte system bliver brugt imod ham, før han overhovedet ved, at han har gjort noget galt.

Forbrydelser visualiseret
Det smarte ved systemet er nemlig, at politiet kan visualisere forbrydelser - og især mord - før de har fundet sted. Anderton er ekspert i at "opklare" og standse mordene i tide, men da han selv kommer i maskineriets søgelys, kommer han i uoverskuelige vanskeligheder.

Alternativ fremtidsvision
Fremtidsvisionen er interessant og temmelig alternativ. Spielberg har bevidst valgt et blegt og overbelyst udtryk, der skaber en særpræget stemning, som kræver en smule tilvænning.

Et show room
Samtidig er den megen teknik et fyldstof, der ikke klæder alle facetter af dramaet lige godt: det bliver for anmassende og et show room for den moderne højbudget-films muligheder.

Banal grundhistorie
Man kunne godt have ønsket sig en smule mere nytænkning i grundhistorien, der må siges at være temmelig banal: Det er en politihistorie i nye omgivelser. Den fantastiske teknik i fremtidsbilledet giver god underholdning og stof til eftertanke. Hvor går vi hen?

Dramatik på højoktan
Dramatik på højeste oktan fra start til slut, egentlig en actionfilm pakket ind i en smule science fiction og plaget af John Williams' ærgerligt uoriginale musik.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Minority Report

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Minority Report
Instr: Steven Spielberg Prod: Jan De Bont, Bonnie Curtis, Gerald R. Molen, Walter F. Parkes  Manus: Scott Frank, Jon Cohen  Baseret på: novelle af Philip K. Dick  Foto: Janusz Kaminski  Klip: Michael Kahn  Mus: John Williams  
Medvirkende:
Tom Cruise (Det. John Anderton)
Max Von Sydow (Director Lamar Burgess)
Steve Harris (Jad)
Neal McDonough (Officer Gordon Fletcher)
Patrick Kilpatrick (Officer Jeff Knott)
Jessica Capshaw (Evanna)
Lois Smith (Dr. Iris Hineman)
Tim Blake Nelson (Gideon)
Arye Gross (Howard Marks)
Joel Gretsch (Donald Dubin)
Peter Stormare (Dr. Solomon Eddie)
William Mapother (Hotel Clerk)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.