3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Crooked Hearts
Hvad der starter i det små bliver hurtigt til en stor krise for en lille kernefamilie.
VELSPILLET & NERVEPIRRENDE
"Crooked hearts" er god underholdning, medrivende fra flash-back-anslaget til sidste indstilling. Manuskriptet, skrevet af instruktøren Michael Bortman selv, bygger på en roman af Robert Boswell.

Finurligt & uforudsigeligt
Det rummer en gennemarbejdet, finurlig og uforudsigelig historie, der har en uimodståelig evne til at overraske, imponere og forskrække tilskueren.

Vi begynder et stykke tilbage i tiden, hvor vi ser den ganske unge Tom forelske sig i en servitrice, der er mange år ældre end han. Men det er Toms storebror Charley, der har fat i den lange ende.

Varm modtagelse
Så klippes der ni år frem i tiden. Den næsten voksne Tom sidder i en bus på vej hjem til sin familie. Han er sprunget fra sin uddannelse før tiden, men modtagelsen i familien er alligevel varm.

Kompliceret kerne
Der skåles og danses. Faderen Edward holder tale, moderen smiler, stemningen er god. Men selvom alt udadtil tyder på ren familieidyl, dækker det positive ydre over en meget kompliceret kerne.

Svært at løsrive sig
Alle tre brødre og den enlige datter føler sig temmelig fanget i familiens hus, det er svært at løsrive sig - der hviler næsten en forbandelse over familiens sammenhold. Forældrene tager stort set alle beslutninger for deres børn, fx hvem der skal være deres nye "date".

Den nu 26-årige Charley hader sin far, men han bliver alligevel boende hjemme, for han kan bare ikke komme ud af spindet. Han er dog begyndt at gøre en smule oprør i håbet om, at han med tiden kan løsrive sig.

Den yngste bror Ask er det mest positive af børnene. Han så gerne, at familien blev ved at fungere så "godt", som den gør. I baggrunden føler søsteren Cassle sig noget forbigået af de ældre brødre.

Skønt underholdende
Michael Bortman har sørget for, at historiens struktur i kombination med pragtskuespillet og et yderst flot teknisk niveau tilsammen former en skønt underholdende film.

Små stik i maven
Begivenhederne er så stærke, at man mærker dem på sig selv med rislen ned ad ryggen og stik i maven. Det er en direkte og voldsom affære.
Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Crooked Hearts

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1991, USA, Drama, 108 min
Dansk titel: Crooked Hearts
Instr: Michael Bortman Prod: Rick Stevenson, Dale Pollock, Gil Friesen  Manus: Michael Bortman  Baseret på: roman af Robert Boswell  Foto: Tak Fujimoto  Klip: Richard Francis-Bruce  Mus: Mark Isham  
Medvirkende:
Peter Berg (Tom)
Vincent D´Onofrio (Charley)
Noah Wyle (Ask)
Peter Coyote (Edward)
Cindy Pickett (Jill)
Juliette Lewis (Cassle)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.