3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Everest
En flok bjergbestigere vil kæmpe sig vej mod Everests top - trods storme og dødsulykker.
MED IMAX-KAMERAET I DEN TYNDE LUFT
En Omnimax-film med store armbevægelser i den helt tynde luft - det lyder som lidt af et drama. Og det er det vel egentlig også, men dramaet drukner i sentimentale hyldester til bjergbestigningens ofre og en markant fremhævelse af alle bjergbestigere som store helte.

Ikke megen kilden under tæerne
Hvad vi virkelig gerne vil se er ekstrem fotografering i de dødbringende højder, men det bliver der ikke meget af. Totalbilleder af det imponerende bjerg er stort set eneste kilde til kilden under tæerne.

Én lang hyldest
Det skinner igennem, at producenterne enten har haft svært ved at få de ønskede vinklinger eller har lagt mere vægt på, at filmen skulle være en hyldest.

Halter på væsentlige punkter
Man kan altid give sig hen til den helt ubeskrivelige Omnimax-følelse, hvor himmel og hav går i ét i det imponerende teater, men det er ikke helt nok, når filmen halter på væsentlige punkter.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Everest

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1998, USA, Dokumentar, 45 min
Dansk titel: Everest
Instr: David Breashears, Stephen Judson, Greg MacGillivra Prod: Stephen Judson, Alec Lorimore  Manus: Tim Cahill, Stephen Judson  Foto: David Breashears  Klip: Stephen Judson  Mus: Daniel May, Steve Wood  
Medvirkende:
Jamling Tenzing Norgay (Himself)
Araceli Segarra (Herself)
Ed Viesturs (Himself)
Paula Viesturs (Herself)
Beck Weathers (Himself)
Liam Neeson (Narrator (stemme))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.