3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Haunted
En gentleman kommer på lidt af en opgave, da han skal forsøge at afkræfte, at der spøgelser på et familiegods i England.
PÅ JAGT EFTER SRØGELSER
David Ash kommer på lidt af en opgave, da han besøger et engelsk familiegods for at forsøge at afkræfte eksistensen af spøgelser.

Godsets indtagende "prinsesse", Christina, spiller på alle sine tangenter, og forelskelsen er uundgåelig - til Christinas brødres store fortrydelse. De værner begge om hende, som var de hendes far.

Som tiden går, kommer selv David i tvivl, om der findes spøgelser på godset.

Fantasifulde undertoner
Ikke en regulær gyser men en dramatisk kærlighedshistorie med fantasifulde undertoner. Hovedhistorien, som klart kræver mest energi, er det besværlige og ikke helt klokkeklare kærlighedsforhold mellem David og Christina.

Åndfuld skildring
Gysene lader vente på sig, og det er sjældent - hvis overhovedet - at hårene rejser sig: "Haunted" skal nok mere ses som en åndfuld skildring af spøgelsers hemmelighedsfuldhed. Man skal ikke træde dem over tæerne, så træder de såmænd nok heller ikke dig over dine.

Ind imellem ganske stemningsfuldt fotograferet. Pænt skuespil er også med til at gøre "Haunted" værd at se.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Haunted

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1995, USA, Fantasi, 95 min
Dansk titel: Haunted
Instr: Lewis Gilbert Prod: Anthony Andrews  Manus: Timothy Prager, Bob Kellett, Lewis Gilbert  Baseret på: roman af James Herbert  Foto: Tony Pierce-Roberts  Klip: John Jympson  Mus: Debbie Wiseman  
Medvirkende:
Aidan Quinn (David Ash)
Kate Beckinsale (Christina Mariell)
Anthony Andrews (Robert Mariell)
John Gielgud (Doctor Doyle)
Anna Massey (Nanny Tess Webb)
Alex Lowe (Simon Mariell)
Geraldine Sommerville (Kate)
Linda Bassett (Madame Brontski)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.