3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Copland
Politibetjentens fristed gemmer på meget ikke helt lovligt bag facaden
STRISSERNES KORRUPTE FRISTAD
Sylvester Stallone er tilbage og oven i købet i en ganske seriøs rolle. Han spiller sheriffen Freddy Heflin, der har til opgave at holde styr på folk og betjente i den lille landsbyagtige flække kaldet "Copland". Her kommer politibetjente for at slappe af efter dagens hårde dont.

Det døve øre
Freddy Heflin fik ikke mulighed for selv at blive betjent, da han er døv på det ene øre, og i stedet har han fået andenrangsarbejdet som sheriff.

Høj tolerancetærskel
I "Copland" er der ganske fredeligt. I hvert fald vender Freddy det døve øre til, hvis han fornemmer, at der foregår vanvittige og utilladelige ting blandt betjentene. De seje og korrupte betjente, i særlig grad Ray Donlan, udnytter Freddys høje tolerancetærskel og begår åbenlyse ulovligheder.

En farlig mission
Freddy bliver ved med at vende det døve øre til det meste af filmen, men hen imod slutningen vågner han op og begynder at grave i betjentenes affærer. Det skulle han aldrig have gjort...

Heftig dramatik
"Copland" er heftig dramatik med en finurlig og overraskende historie. Miljøet er barskt, koldt og nådesløst. Betjentene har skabt deres helt egne ulovlige love og ingen skal lave om på dét.

Glimrende skuespil
Skuespillet fra de overvældende mange hotte navne er ganske glimrende: Sylvester Stallone mestrer det rolige og afventende temperament. En meget jordnær præstation, der udgjorde en ny begyndelse for den normalt så hårdtslående b-filmsstjerne.

Genfundet gangsterimage
Harvey Keitel har fundet gangsterimaget frem igen. Det er effektivt og troværdigt, men det er en Harvey Keitel, vi har set mange gange før.

Det samme gælder Ray Liotta - Han presser læberne hårdt sammen og kniber øjnene i efter en helt særlig Liotta-opskrift, som vi har set så ofte.

Peter Berg leverer med sit vanligt drengede look fint kontrastspil til de mange barske cops, mens Robert De Niro i en ganske lille rolle fører sig frem med ganske velkendt sikkerhed.

Tryk på alle kedler
"Copland" har tryk på alle kedler. Det trækker op til tordenvejr, og man kan roligt sige, at det bryder løs og sprænger alle kedler i filmens spændte og lynende slutning.
Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Copland

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1997, USA, Krimi, 101 min
Dansk titel: Cop Land
Instr: James Mangold Prod: Cary Woods, Cathy Conrad, Ezra Swerdlow  Manus: James Mangold  Foto: Eric Edwards  Klip: Craig McKay  Mus: Howard Shore  
Medvirkende:
Sylvester Stallone (Freddy Heflin)
Harvey Keitel (Ray Donlan)
Ray Liotta (Gary Figgis)
Robert De Niro (Moe Tilden)
Peter Berg (Joey Rondone)
Robert Patrick (Jack Duffy)
Michael Rapaport (Murray 'Superboy' Babitch)
Annabella Sciorra (Liz Randone)
Noah Emmerich (Deputy Bill Geisler)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.