3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Proof of Life
Da en mand bliver kidnappet af narkobagmænd i Sydamerika, sætter hans kone sin lid til en talentfuld soldat med speciale i kidnapningssager.
UDEN GNIST
Taylor Hackfords dramatiske kidnapningskrimi er taget ud af det virkelige liv. Man hører af og til om lignende sager i pressen: At folk fra Vesten bliver kidnappet af udspekulerede kriminelle bagmænd, der til sidste blodsdråbe forsøger at malke de vestliges pårørende for svimlende høje beløb.

Kidnappet i Sydamerika
Da det sker for Alice Bowman, at hendes mand, Peter bliver kidnappet i Sydamerika, træder eksperten Terry Thorne til for at hjælpe. Det viser sig imidlertid, at Peters firma ikke er forsikret mod kidnapning, så Terry fordufter.

Heldigvis kan han ikke bære at se Alice i knibe, så han beslutter sig for ekstraordinært at hjælpe hende igennem krisen. Og det kan komme til at tage lang tid.

Gnisten udebliver
"Proof of Life" holder sig pænt nede på jorden i sin skildring af kidnapningen og de mange forsøg på udredninger. Men den sidste gnist mangler, før man bliver rigtigt indfanget. Det er næsten lige før, filmen bliver for dokumentarisk.

Visuelt pift
Skuespillet er pænt, særligt Russell Crowe og David Morse i to vidt forskellige stressede roller. Flotte billeder fra det sydamerikanske giver filmen et visuelt pift.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Proof of Life

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2000, USA, Krimi, 130 min
Dansk titel: Proof of Life
Instr: Taylor Hackford Prod: Taylor Hackford, Charles Mulvehill  Manus: Tony Gilroy  Baseret på: bog af Thomas Hargrove og artikel af William Prochnau  Foto: Slavomir Idziak  Klip: Sheldon Kahn, John Smith  Mus: Danny Elfman  
Medvirkende:
Russell Crowe (Terry Thorne)
Meg Ryan (Alice Bowman)
David Morse (Peter Bowman)
Pamela Reed (Janis Goodman)
David Caruso (Dino)
Anthony Heald (Ted Fellner)
Michael Kitchen (Ian Havery)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.