3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Virgin Suicides, The
Fem teenagedøtre ligger under for deres mors grusomme opdragelsesmetoder, og det bliver for meget for de unge piger.
LIDT FOR SÆRPRÆGET HISTORIE
Coppola-familien viser nye sider af sig selv. Det er datteren til Francis Ford, Carmine Coppola, der har skrevet og instrueret denne humoristisk-bizarre fortælling om fem teenagerpigers traumatisk korte liv.

Tytannisk mor
Fem teenagedøtre i alderen 13-17 ligger under for deres tyranniske mor, der ikke under nogen omstændigheder vil se sine døtre fjolle omkring med drenge. Alligevel beslutter hun sig for i samråd med sin undertrykte mand at give pigerne en chance til et afdansningsbal.

På dette tidspunkt har den yngste datter allerede begået selvmord. Men det forhindrer ikke moderen i at gå i baglås, da en af pigerne ikke kommer hjem til tiden efter ballet.

Låst inde bag mors tremmer
Nu bliver pigerne for alvor låst inde bag mors tremmer. Alt det sjove i livet bliver bandlyst, så man kan nok regne ud, i hvad retning de bankende teenagepigehjerter går.

Akavet & skævt
Filmen lægger lovende og inspireret ud med en serie akavede og skæve portrætter af en provinsbys indbyggere. Her præsenterer Coppola os for nye opfindsomme roller til tidligere fastlåste skuespillere, og det er en af de rigtigt gode sider ved filmen.

Således kan vi opleve både James Woods, Kathleen Turner og Scott Glenn i helt nye rolletyper, og de er virkelig i topform.

En tand for meget
Hvor filmen lagde positivt og alternativt ud, flader den efterhånden ud og bliver noget søgt. Dramaet får ganske enkelt en tand for meget i retning af det vildt bizar-komiske.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Virgin Suicides, The

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Virgin Suicides, The
Instr: Sofia Coppola Prod: Julie Costanzo, Francis Ford Coppola, Chris Halsted, Dan Halsted  Manus: Sofia Coppola  Foto: Edward Lachman  Klip: Melissa Kent, James Lyons  Mus: Air  
Medvirkende:
James Woods (Mr. Lisbon)
Kathleen Turner (Mrs. Lisbon)
Kirsten Dunst (Lux Lisbon)
Josh Hartnett (Trip Fontaine)
Michael Paré (Adult Trip Fontaine)
Scott Glenn (Father Moody)
Danny DeVito (Dr. Horniker)
A.J. Cook (Mary Lisbon)
Hanna R. Hall (Cecilia Lisbon)
Leslie Hayman (Therese Lisbon)
Hayden Christensen (Jake Hill Conley)
Giovanni Ribisi (Fortæller (stemme))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.